Taalcursus Engels, thuisstudies vergelijken

thuisstudies-vergelijken_taalcursus_engels-lerenHello, how are you? We would like to welcome you on our webpage!

Bent u op zoek naar een taalcursus Engels als thuisstudie? En wilt u deze taalcursussen Engels kunnen vergelijken? Dan bent u op de juiste pagina geland. Naast het aanbod om Engelse thuisstudies van diverse opleiders te vergelijken kunt u alle taalreizen Engels vergelijken en bekijken

Het Engels is na het Chinees Mandarijn de meest gesproken taal ter wereld. Er wordt geschat dat er wel 1 miljard mensen Engels beheersen. Daarvan zijn er ongeveer 360 miljoen mensen een native speaker.

De Engelse taal wordt beschouwd als de huidige “lingua franca”.  Dit betekent dat het de dominerende taal van een tijdperk is. Deze taak wordt gebruikt in internationale bezigheden, zoals diplomatiek en handel.Taalreizen Engels. Leer Engels in Amerika, Engeland of Ierland

Taalreis Engels vergelijken!

Op zoek naar een taalreis Engels? Hieronder kunt u het complete aanbod taalreizen Engels vergelijken. U kunt kiezen uit diverse unieke bestemmingen voor een avontuurlijke taalreis Engels.

Geschiedenis van de Engelse taal

Oorspronkelijk is het Engels ontstaan uit vele dialecten, zoals het Angelsaksisch of Ænglisc. Deze dialecten werden onder andere gesproken door de Juten en de Saksen. Hierdoor behoort het Engels tot de Germaanse talen en heeft het Engels een nauwe verwantschap met talen als het Fries, (Neder-)Duits en Nederlands.

Het Oudengels werd gesproken door de Angelsaksische kolonisten. Deze kolonisten brachten hun taal in de vroege 5e eeuw naar Engeland. De taal werd in die tijd ook sterk beïnvloed door het Oudnoors. Deze taal werd gesproken door de Vikingen die zich vestigden in Engeland tussen 800 en 1000.

engels-taalcursussen-vergelijken-thuisstudies

Een Brits icoon bij uitstek, de Big Ben in Londen.

Na de Normandische verovering van Engeland in 1066, evolueerde het Oudengels zich tot Middelengels. Deze evolutie naar Middelengels kwam vooral door het grote gebruik van leenwoorden en spellingsregels uit de Normandische taal. Het Engels is zich blijven evolueren door het opnemen van buitenlandse woorden, met name uit het Latijn en Grieks.

Door de eeuwen heen, hebben Nomadische invasies en vrede met andere naties de Engelse taal sterk beïnvloed. Romaanse talen, zoals het Frans en Latijn hebben samen met andere Noordelijke en Germaanse talen gezorgd voor een sterke verbetering van het vocabulaire.

De grammaticale structuur van het Engels is dus nog steeds overwegend Germaans op enkele aan de Romaanse talen ontleende zinsconstructies na, maar van de totale Engelse woordenschat is veel (circa 60%) ontleend aan het Oudfrans en Latijn. Men noemt het Engels daarom soms ook wel een brugtaal tussen de wereld van de Germaanse en die van de Romaanse talen.

De “vreemde” invloeden hebben gezorgd voor de diversificatie en het vervormen van de Engelse taal naar wat het vandaag de dag is.

Britse rijk

Het Britse Rijk heeft in de 18e, 19e en begin van de 20e eeuw een grote rol gespeeld op het militaire, economische, culturele, wetenschappelijke en politieke gebieden op het wereldtoneel. Door haar koloniale macht is het Engels in vele landen en gebieden in de wereld de eerste taal geworden.  Vanaf de 20e eeuw heeft de Verenigde Staten de rol als Engelssprekende grootmacht overgenomen en de taal voor internationaal gebruik versterkt. De Engelse taal is de voertaal geworden van vele internationale organisaties, zoals de Verenigde Naties.

 

Kansen met de Engelse taal

In Nederland is Engels de meest gesproken tweede taal. In onze huidige Nederlandse samenleving is het vrijwel onmogelijk om niet blootgesteld te worden aan deze taal. Engels wordt het meest gebruikt in de muziek, op de televisie en op het internet. We kunnen eigenlijk wel zeggen dat de Engelse taal een voertaal is.

In het bedrijfsleven is het niet beheersen van de Engelse taal een handicap. Dit komt vooral doordat, deze taal de internationale standaard is bij zakelijke communicatie.

Daarbij is de zakelijke correspondentie tussen internationale bedrijven een essentieel onderdeel van de bedrijfscommunicatie. Grammatica en spelling moeten juist zijn, maar ook de manier hoe iets in het Engels wordt opgesteld qua zinsbouw en opzet.

Ook in de ICT is het goed beheersen van de Engelse taal onmisbaar. Het verlenen van diensten en schrijven van rapporten gebeurt in vele bedrijven in het Engels. Daarnaast is het een professionele uitstraling wanneer men de Engelse taal goed beheerst in de ICT wereld.

Opleidingsniveau van een taalcursus Engels als thuisstudie

Het leren van deze Engelse taalcursussen is op diverse niveaus mogelijk. Dit kan van beginner tot gevorderden, daarbij wordt er vaak een officieel erkend certificaat verstrekt voor deelname aan een (vervolg)studie. Dit certificaat zou men kunnen gebruiken bij een sollicitatie.

Tips om de Engelse taal te leren of te verbeteren

Engels is één van de makkelijkste talen om te leren. Niet alleen door de eenvoudige grammatica en spelling maar ook door kanalen als het internet, Hollywoodfilms, televisieseries, muziek en reclame’s.

Er wordt geschat dat er wereldwijd ongeveer 50 miljoen mensen per jaar de Engelse taal leren. Deze taalcursussen worden dan gevolgd bij onderwijsinstellingen en/of persoonlijke thuisstudie.

De meeste scholen, zoals HBO opleidingen of het voortgezet onderwijs in Nederland bieden Engels meestal intensief aan als tweede taal. Toch kunnen na het doorlopen van deze onderwijsinstellingen het Engels spreken en schrijven vaak verbeterd worden.
Aanbieders van thuisstudie opleidingen vullen deze behoefte aan.

Het cursusaanbod kan een zakelijk karakter hebben, maar ook een thuisstudie waar meer nadruk wordt gelegd op de grammaticale kant behoort tot de mogelijkheid. Allemaal om uw vocabulaire te verbeteren en uw woordenschat te vergroten.