Taalcursus Frans, thuisstudies vergelijken

thuisstudie_taalcursus_frans-leren-vergelijkenBonjour
Mon nom est ..
Comment êtes-vous?

Of in het Nederlands gezegd: “Goedendag! Mijn naam is…  Hoe gaat het met u?” Wat simpele voorbeelden van uitspraken in het Frans.

Op zoek naar een thuisstudie taalcursus Frans? En wilt u taalcursussen kunnen vergelijken? Dan bent u op de juiste pagina geland. Naast het aanbod om Franse thuisstudies van diverse opleiders te vergelijken kunt u alle taalreizen Frans vergelijken en bekijken

Frans wordt gesproken door ongeveer 75 miljoen mensen als hun moedertaal. Het grootste deel wordt gesproken in Frankrijk. Het overige deel wordt gesproken in Quebec Canada, Wallonië België en in Zwitserland.

Taalreis Frans! Leer de Franse taal in Frankrijk of Canada.

 

Taalreizen Frans vergelijken!

Op zoek naar een taalreis Frans? Hieronder kunt u het complete aanbod taalreizen Frans vergelijken. U kunt kiezen uit diverse unieke bestemmingen voor een avontuurlijke taalreis Frans.

De geschiedenis van de Franse taal

De Franse taal stamt af van het Latijn. En is dus een Romaanse taal zoals het Italiaans, Spaans en Portugees. Het huidig gesproken Frans is gebaseerd op het Francilien, een streektaal van Île-de-France.

Over het Latijn, heeft Frans de invloed gehad van bijvoorbeeld Keltisch, van de Galliërs, een aantal Germaanse talen en ook oud Grieks. Men kan deze invloeden eenvoudig herkennen in de uitspraak, spelling of grammatica.

frans-leren-taalcursussen-thuisstudie-vergelijken

De wereldberoemde “Eiffeltoren” in Parijs.

De Franse taal is eeuwen de officiële bestuurlijke taal geweest voor de elite in Europa en daarnaast wordt het Frans ondanks het Engels nog steeds gebruikt als diplomatieke taal. Frankrijk heeft diverse koloniën gehad als wereldmacht waardoor het voor bijvoorbeeld diverse Afrikaanse landen de officiële voertaal is.

Francofonie

De term “Francofonie” verwijst naar het geheel van de the Franse Diaspora, verdeeld over 40 landen die Frans hebben als de officiële taal.

Naast Frankrijk zelf, wordt de taal gesproken in verschillende Europese landen zoals België, Luxemburg, Zwitserland, Monaco, de Kanaaleilanden en Italië.

De andere delen van de wereld waar Frans een officiële taal is zijn:
 
Afrika: Algerije, Congo, Ivoorkust, Equatoriaal Guinea, Madagascar en andere landen.
Amerika: Canada, Verenigde Staten, Haïti, Frans-Guyana.
Azië: Vietnam, Cambodja, Laos.
Oceanië: Vanuatu, Nieuw-Caledonië, Wallis en Fortuna, Frans-Polynesië.

Opleidingsniveau van een taalcursus Frans als thuisstudie

Wanneer u ervaring heeft met een andere Romaanse taal of een taal met een Angelsaksische oorsprong, is het leren van Frans eenvoudiger, aangezien het veel grammaticale regels en structuren deelt met de Romaanse of Angelsaksische talen.

Het leren van onderstaande Franse taalcursussen is op diverse niveaus mogelijk. Dit kan van beginner tot gevorderden, daarbij wordt er vaak een officieel erkend certificaat verstrekt voor deelname aan een (vervolg)studie. Dit certificaat zou men kunnen gebruiken bij een sollicitatie.

Kansen met de Franse taal

Frankrijk is het land van de grote schrijvers en denkers en van belangrijke historische gebeurtenissen, maar Frankrijk is ook een belangrijke handelspartner van Nederland.
Voor het bedrijfsleven is dit interessant wanneer men deze taal goed beheerst en ook de gebruiken van een land kent.

Frans is één van de 6 internationale talen van deze tijd, dus is het heel belangrijk om het te kennen, of het in ieder geval te begrijpen. Commerce, diplomatiek, media en bepaalde andere velden zijn sterk beïnvloed door de Franse taal, dus het nemen van bijvoorbeeld een spoedcursus Franse zakelijke communicatie kan u veel moeilijke situaties voorkomen en kan u indruk maken op de mensen waarmee u omgaat in een werksituatie

In diverse taalcursussen leert men naast de Franse taal ook de cultuur kennen van Frankrijk en mogelijk de andere landen en gebieden in de wereld waar men Frans als moedertaal heeft.

Overige tips om de Franse taal te leren of te verbeteren

U heeft altijd de mogelijkheid uzelf te verrijken met meer kennis en/of een grotere Franse woordenschat of, zoals de “Fransen zeggen” vocabulaire. U kunt een keuze maken uit bovenstaande taalcursussen of thuisstudies.

Als u geen tijd heeft om bijvoorbeeld een taalcursus Frans voor beginners op te pakken kunt u eventueel de gratis Franse lessen online volgen. Het internet biedt veel van deze gratis lessen aan in verschillende vormen, zoals quizzen die u helpen woorden te herinneren, vocabulaire spellen die helpen uw vocabulaire en spelvaardigheden te verbeteren tot de klassieke grammatica cursussen.

Het onderhouden van een vreemde taal

Heeft u al een beginnerscursus achter de rug en kunt u al aardig wat van de Franse taal lezen, schrijven en verstaan. Dan bent u wel toe aan een cursus Frans voor gevorderden! Uiteraard zouden er omstandigheden kunnen zijn dat u het op een bepaald moment niet schikt. Maar u wilt wel een beetje de taal bijhouden? Dan zou u soms ook de Franse televisie kunnen kijken. Zo kunt u uw woordenschat vergroten en daarnaast leert u ook nog wat van de cultuur. Een boek of een Franse krant op internet lezen draagt natuurlijk altijd bij aan de Franse vocabulaire.