Taalcursus Italiaans, thuisstudies vergelijken

Buongiornothuisstudie_taalcursus_italiaans-leren Come stai? Che ora è?

Oftewel Goedemiddag! Hoe gaat het? Hoe laat is het? Wat gangbare uitspraken in het Italiaans.

Op zoek naar een thuisstudie taalcursus Italiaans ? En wilt u taalcursussen kunnen vergelijken? Dan bent u op de juiste pagina geland. Naast het aanbod om Italiaanse thuisstudies van diverse opleiders te vergelijken kunt u alle taalreizen Italiaans vergelijken en bekijken.

De Italiaanse taal wordt gesproken door ongeveer 57 miljoen mensen in Italië. In de wereld zijn er ongeveer 63 miljoen mensen die Italiaans spreken als hun moedertaal.

In een deel van Zwitserland (Ticino) en Kroatië is Italiaans een erkende minderheidstaal. Ook in de buurlanden Malta, Monaco en Frankrijk (Nice, Menton en Corsica) wordt Italiaans gesproken. In Vaticaanstad is Italiaans de eerste officiële taal.Taalreis Italiaans! Leer de italiaanse taal in Italië

Taalcursussen Italiaans vergelijken als thuisstudie

Hieronder kunt u het complete aanbod taalcursussen in het Italiaans vergelijken. Het aanbod varieert van beginners tot en met gevorderden. De opleiders waar men de Italiaanse taal kan leren zijn o.a. LOI, NTI en NHA.

Taalreis Italiaans vergelijken!

Op zoek naar een taalreis Italiaans? Hieronder kunt u het complete aanbod taalreizen Italiaans vergelijken. U kunt kiezen uit diverse unieke bestemmingen voor een avontuurlijke taalreis Italiaans.

Geschiedenis van de Italiaanse taal

De huidige Italiaanse standaardtaal stamt af van het Latijn net zoals het Frans, Spaans en Portugees en valt onder de Romaanse talen. Dit huidige Italiaans is op zijn beurt weer gebaseerd op het Florentijns. In het vroegere Italië werden veel verschillende dialecten gesproken waardoor communiceren tussen verschillende streken erg moeilijk was. In de 14e eeuw schreef de dichter Dante Alighieri ‘La Divina Commedia’. Dit was geschreven in het dialect wat werd gesproken in Toscane in de omgeving van Florence. Dit dialect was weer afgeleid van het Vulgaire Latijn. Dante Alighieri wordt in Italië ook als de grondlegger beschouwd van de Italiaanse taal en literatuur.

taalcursus italiaans thuisstudie  vergelijken

De toren van Pisa, een Italiaanse toeristentrekker bij uitstek.

Aangezien het huidige Italië als land ongeveer 150 jaar oud is, kent het niet een geschiedenis met veel overzeese koloniën zoals bijvoorbeeld Spanje, Frankrijk en Portugal.

De enige koloniale geschiedenis die het huidige Italië gekend heeft zijn van korte duur geweest en na de tijd van Mussolini aan het einde van de Tweede Wereldoorlog zijn deze koloniën weer kwijt geraakt.

Italiaans wordt gezien de koloniale banden nog voor een klein deel beheerst in Libië, Somalië, Ethiopië, Eritrea,  Albanië en Dodekanesos (Griekenland).

Opleidingsniveau van een taalcursus Italiaans als thuisstudie

Wanneer u ervaring heeft met een andere Romaanse taal of een taal met een Angelsaksische oorsprong, is het leren van Italiaans eenvoudiger, aangezien het veel grammaticale regels en structuren deelt met de andere Romaanse talen en veel (werk)woorden lijken op de Angelsaksische talen.

Het leren van de Italiaanse taal is op diverse niveaus mogelijk. Dit kan van beginner tot gevorderden, daarbij wordt er vaak een officieel erkend certificaat verstrekt voor deelname aan een (vervolg)studie. Dit certificaat zou men kunnen gebruiken bij een sollicitatie.

 

Kansen met de Italiaanse taal

Italië is een belangrijke handelspartner voor Nederland. Alhoewel steeds meer Italianen Engels spreken wordt het beheersen van de Italiaanse taal door het Italiaanse bedrijfsleven erg gewaardeerd. Daarnaast is kennis van de Italiaanse cultuur en gebruiken erg makkelijk wanneer men over de grens zaken moet doen.

Overige tips om de Italiaanse taal te leren of te verbeteren

U heeft altijd de mogelijkheid uzelf te verrijken met meer kennis en/of een grotere Italiaanse woordenschat of vocabulaire. U kunt een keuze maken uit bovenstaande taalcursussen of thuisstudies.

Als u geen tijd heeft om bijvoorbeeld een taalcursus Italiaans voor beginners op te pakken kunt u eventueel de gratis  lessen online volgen. Het internet biedt veel van deze gratis lessen aan in verschillende vormen, zoals quizzen die u helpen woorden te herinneren, vocabulaire spellen die helpen uw vocabulaire en spelvaardigheden te verbeteren tot de klassieke grammatica cursussen.

Ook zou u kunnen proberen om een Italiaans voor beginners cursusboek te kopen. Meestal kunt u deze vinden in een gespecialiseerde boekhandel. Wanneer u dit samen met een woordenboek aanschaft dan heeft u al een eerste kennismaking met de taal.

Het onderhouden van een vreemde taal

Heeft u al een beginnende Italiaanse taalcursus achter de rug en kunt u al aardig wat van de Italiaanse taal lezen, schrijven en verstaan. Dan bent u wel toe aan een taalcursus Italiaans voor gevorderden!

Uiteraard zouden er omstandigheden kunnen zijn dat u het op een bepaald moment niet schikt om een thuisstudie op te pakken. Maar u wilt wel een beetje de geleerde taal onderhouden? Dan zou u soms ook de Italiaanse televisie kunnen kijken. Zo kunt u uw woordenschat vergroten en daarnaast leert u ook nog wat van de cultuur. Ook de grammatica kan u eventueel online oefenen. Een boek of een populaire Italiaanse krant op internet lezen draagt natuurlijk altijd bij aan uw Italiaanse woordenschat.