Taalcursus Spaans, thuisstudies vergelijken

thuisstudie_taalcursus_spaans-lerenHola! Cómo estás? Qué hora es?
Hallo! Hoe gaat het? Hoe laat is het?
Wat gangbare uitspraken in het Spaans.

Op zoek naar een thuisstudie taalcursus Spaans? En wilt u taalcursussen kunnen vergelijken? Dan bent u op de juiste pagina geland. Naast het aanbod om Spaanse thuisstudies van diverse opleiders vergelijken kunt u alle taalreizen Spaans vergelijken en bekijken.

Spaans is na het Engels, de nummer drie van de meest gesproken talen ter wereld. Voor ongeveer 330 miljoen mensen is dit een moedertaal, daarnaast wordt de Spaanse taal door ongeveer 170 miljoen mensen beheerst. Het spreken van deze taal geeft nieuwe kansen en mogelijkheden, aangezien in het bedrijfsleven Spaans veel gevraagd wordt.Taalreis Spaans! Leer de spaanse taal spreken in Spanje of Zuid-Amerika

Taalreis Spaans vergelijken.

Op zoek naar een taalreis Spaans? Hieronder kunt u het complete aanbod van de taalreizen Spaans vergelijken. U kunt kiezen uit diverse bestemmingen in bijvoorbeeld Zuid-Amerika voor een unieke avontuurlijke vakantie.

Geschiedenis van de Spaanse taal

De Spaanse taal stamt af van het Latijn. En is dus een Romaanse taal, zoals het Italiaans, Frans en Portugees. De Spaanse taal heeft zijn wortels in het noordelijke deel van het Iberische Schiereiland rond de gebieden Burgos en La Rioja. Rond die tijd was het Schiereiland onder Romeinse invloed, daardoor was Latijn de voertaal die daar gesproken werd voor de handel.

Door het voeren van deze nieuwe taal heeft de lokale bevolking de taal verspreid over het hele Iberisch Schiereiland. Waardoor het uiteindelijk de officiële taal voor de overheid en de handel werd in dat gebied. Onder de invloed van het Keltiberisch, Baskisch, Visigotisch en later ook het Arabisch heeft de taal zich uit het Latijn ontwikkeld tot het huidig gesproken Spaans. Wat is gebaseerd op het dialect uit de omgeving van Toledo.

De Spaanse kolonisatie

spaans-leren-taalcursussen-thuisstudie-vergelijken

De ontdekking van de “Nieuwe Wereld” door Columbus in 1492.

Omstreeks de 15e eeuw was Spanje uitgegroeid tot een wereldmacht. Tijdens dit tijdperk van de Spaanse kolonisatie was Spanje één van de meest machtige naties op het water.

Door de enorme vloot en een groot netwerk van commerciële routes verspreidde de Spaanse taal zich, door kolonisten, goudzoekers en onderzoekers in de nieuw gevonden landen. Het effect hiervan is vandaag de dag nog zichtbaar. De meeste landen in Zuid en Centraal Amerika hebben Spaans als de officiële taal.

Het Spaans wat wordt gesproken in Latijns Amerika is afwijkend van het Spaans dat wordt gesproken in Spanje zelf. Dit Spaans is gebaseerd op het Spaans wat werd gesproken in de 15e eeuw. Uit de tijd van Columbus en de Spaanse overheersing.

De Spaanse taal wordt door deze kolonisatie gesproken in de volgende landen:

Spanje, Argentinië, Chili, Bolivia, Cuba, Peru, Costa Rica, De Dominicaanse Republiek, Colombia, Ecuador, El Salvador, Equatoriaal Guinea, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Puerto Rico, Uruguay en Venezuela.

Opleidingsniveau van een taalcursus Spaans als thuisstudie

Wanneer u ervaring heeft met een andere Romaanse taal en zeker Portugees, is het leren van Spaans eenvoudiger, aangezien het veel grammaticale regels en structuren deelt met de andere Romaanse talen.

Het leren van onderstaande Spaanse taalcursussen is op diverse niveaus mogelijk. Dit kan van beginner tot gevorderden, daarbij wordt er vaak een officieel erkend certificaat verstrekt voor deelname aan een (vervolg)studie. Dit certificaat zou men kunnen gebruiken bij een sollicitatie.

Overige tips om de Spaanse taal te leren of te verbeteren

Buiten het feit dat de Spaanse taal één van de meest gesproken talen van de wereld is, geeft het leren van de Spaanse taal de mogelijkheid om uzelf te verrijken met meer kennis en/of een grotere Spaanse woordenschat. U kunt een keuze maken uit bovenstaande taalcursussen of thuisstudies.

Het onderhouden van een vreemde taal

Heeft u al een beginnerscursus achter de rug en kunt u al aardig wat van de Spaanse taal lezen, schrijven en verstaan. Dan bent u wel toe aan een cursus Spaans voor gevorderden! Uiteraard zouden er omstandigheden kunnen zijn dat u het op een bepaald moment niet schikt om een thuisstudie op te pakken.

U wilt wel een beetje de taal bijhouden? Dan zou u soms ook de Spaanse televisie kunnen kijken. Zo kunt u uw woordenschat vergroten en daarnaast leert u ook nog wat van de cultuur. Ook de grammatica kan u eventueel online oefenen. Een boek of een Spaanse krant op internet lezen draagt natuurlijk altijd bij aan de Spaanse woordenschat.