Taalcursus Portugees, thuisstudies vergelijken

thuisstudie_taalcursus_portugees-lerenBom-dia – Goedemiddag!
Até logo – Tot straks!
Pode ajudar-me, por favor? Kunt u mij alstublieft helpen? Enkele uitspraken in het Portugees.

Op zoek naar een thuisstudie taalcursus Portugees ? En wilt u taalcursussen kunnen vergelijken? Dan bent u op de juiste pagina geland. Naast het aanbod om Portugese thuisstudies van diverse te opleiders vergelijken kunt u alle taalreizen Portugees vergelijken en bekijken

Portugees wordt wereldwijd gesproken door ongeveer 230 miljoen mensen waarvan 210 miljoen mensen Portugees ook de moedertaal is.Taalreis Portugees. Leer de Portugese taal in Brazillië of Portugal

Taalcursussen Portugees vergelijken als thuisstudie

Hieronder kunt u het complete aanbod taalcursussen in het Portugees vergelijken. Het aanbod varieert van beginners tot en met gevorderden. De opleiders waar men de Portugese taal kan leren zijn o.a. LOI, NTI en NHA.

Taalreis Portugees vergelijken!

Op zoek naar een taalreis Portugees? Hieronder kunt u het complete aanbod taalreizen Portugees vergelijken. U kunt kiezen uit diverse unieke bestemmingen voor een avontuurlijke taalreis Engels.

Geschiedenis van de Portugese taal

Portugees stamt af van het Latijn net zoals het Frans, Spaans en Italiaans.
Van alle Romaanse talen is het Portugees het meest verwant aan het Spaans. Omdat beide talen van het Iberisch schiereiland afkomstig zijn, heeft het veel overlapping in de klank, spelling, grammaticale regels. Daarnaast heeft het Portugees veel nomadische invloed gehad op de klank, woorden etc.

portugees-leren-taalcursussen-thuisstudie-vergelijken_01

Een Braziliaans straatbeeld!

In het tijdperk waar ontdekkingsreizigers uit diverse Europese landen de nieuwe continenten gingen verkennen. Zo gingen vooral de Spanjaarden en Portugezen op verkenning naar Zuid Amerika waar ze grote nieuwe samenlevingen stichten. De Portugezen kwamen in het huidige Brazilië aan wal. Daarom is Portugees nog steeds de officiële taal van het land. Door de enorme bevolkingsomvang, ongeveer 190 miljoen inwoners (in 2010) is Portugees de tweede grootste gesproken Latijnse taal in de wereld.

Kenmerken van de Portugese Taal

Omdat Portugal en Spanje aangrenzende buurlanden zijn, hebben de talen een verwantschap. Een Spanjaard kan een Portugees begrijpen wat hij of zij zegt en uiteraard ook andersom. Er zijn wel duidelijke verschillen in uitspraak, spelling, woorden enz. De uitspraak van de taal is vrij “melodisch” en net als met andere Latijnse talen is het minder bot zoals bij Germaanse talen wel het geval is.

Grammatica, vocabulaire en de orthografie zijn eenvoudig te begrijpen zelfs als men niet bekend is met een andere Latijnse taal. Als u de ambitie hebt om meerdere Romaanse talen te leren is het aan te raden om met Portugees te beginnen. Wanneer men namelijk het Portugees het eerste zou leren van de Latijnse talen kan men daarna veel makkelijker de andere Romaanse talen leren zoals het Roemeens, Spaans, Frans of Italiaans.

Kansen met de Portugese taal

Portugees wordt gesproken in Portugal welke lid is van de Europese Unie. Echter Portugal heeft maar een kleine economie en 10 miljoen inwoners en biedt niet een enorme marktpotentie voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Brazilië daarentegen is een van de vijf opkomende economieën in de wereld waar juist veel kansen liggen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Het niet beheersen van de Portugese taal wordt communiceren lastig met de bevolking. Ook wanneer u goed Engels zou spreken loopt u altijd tegen het feit aan dat het grootste deel van de Braziliaanse bevolking eentalig is. Ook het kennen van de gebruiken en de cultuur hebben uiteraard een voordeel. Het is dan ook aan te raden om een taalcursus Braziliaans Portugees te volgen.

Opleidingsniveau van een taalcursus Portugees als thuisstudie

Wanneer u ervaring heeft met een andere Romaanse taal is het leren van de Portugese taal eenvoudiger, aangezien het veel grammaticale regels en structuren deelt met de andere Romaanse talen.

Het leren van onderstaande Portugese taalcursussen is op diverse niveaus mogelijk. Dit kan van beginner tot gevorderden, daarbij wordt er vaak een officieel erkend certificaat verstrekt voor deelname aan een (vervolg)studie. Dit certificaat zou men kunnen gebruiken bij een sollicitatie.

Overige tips om de Portugese taal te leren of te verbeteren

U heeft altijd de mogelijk uzelf te verrijken met meer kennis en/of een grotere Portugese woordenschat. U kunt een keuze maken uit bovenstaande taalcursussen of thuisstudies.

Als u niet beschikt over genoeg tijd, om bijvoorbeeld een taalcursus Portugees voor beginners op te pakken kunt u eventueel de gratis Portugese lessen online volgen. Het internet biedt veel van deze gratis lessen aan in verschillende vormen, van quizzen die u helpen woorden te herinneren, vocabulaire spellen die helpen uw vocabulaire en spelvaardigheden te verbeteren tot de klassieke grammatica cursussen.

Het onderhouden van een vreemde taal

Heeft u al een beginnerscursus achter de rug en kunt u al aardig wat van de Portugese taal lezen, schrijven en verstaan. Dan bent u wel toe aan een cursus Portugees voor gevorderden! Uiteraard zouden er omstandigheden kunnen zijn dat u het op een bepaald moment niet schikt. U wilt wel een beetje de taal bijhouden? Dan zou u soms ook de Portugese televisie kunnen kijken. Zo kunt u uw woordenschat vergroten en daarnaast leert u ook nog wat van de cultuur. Een boek of een gerenommeerde Portugese krant op internet lezen draagt natuurlijk altijd bij aan de Portugese woordenschat.