VCA Basis NL Los Examen thuisstudie of opleiding

Placeholder

Waar is deze (online) veiligheidscursus VCA Basis NL Los Examen te volgen?

U kunt deze veligheidscursus VCA Basis NL Los Examen als thuisstudie of klassikaal afnemen bij VCAdirect. VCAdirect is een merk van Plusport Met tienduizenden klanten is deze inmiddels één van de grotere Nederlandse opleidingsinstituten op het gebied van veiligheidscertificering. Deze VCA cursus wordt u aangeboden door VCAdirect voor:

79,00

Inschrijven of meer informatie

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

Product Description

Neem deel aan het officiele Basisveiligheid VCA examen op één van onze 32 locaties in heel Nederland. Bij VCAdirect haalt u snel gemakkelijk en goedkoop uw VCA certificaat.

De VCA Basis NL Los Examen thuisstudie of opleiding van vcadirect.nl

  • Deze opleiding of cursus VCA Basis NL Los Examen is beschikbaar in de taal/talen: Nederlands.
  • Geldigheid: 10 jaar
  • Cursusduur van thuisstudie / opleiding: n.v.t.

Inschrijven of meer informatie

 

Waarvoor een VCA opleiding?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu en is bedoeld om men veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. VCA is een breed programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Steeds meer opdrachtgevers, denk aan diverse overheden, wordt het VCA-certificaat verplicht gesteld.

Voor wie is het VCA certificaat bedoeld?

VCA-certificatie is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Dit zijn bouw- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op diverse bouwterreinen, in industrieparken en fabrieken en bij de installaties. VCA-certificatie en de VCA Basis NL Los Examen is in de volgende branches veel voorkomend en nodig:

  • Werktuigbouwkunde
  • Elektrotechniek en procesbesturing
  • Bouwkunde
  • Civiele techniek
  • Technische diensten als isolatie, steigerbouw, industrieel reinigen, stralen/conserveren/schilderen, transport, inspectie etc.

In de opleiding, thuisstudie of examen van het VCA Basis NL Los Examen is dit van toepassing.

Wanneer is VCA ontstaan?

VCA is in 1994 ingevoerd. Het VCA-certificatiesysteem werd ontwikkeld in 1989 en opgestart door de Landelijke Werkgroep Contractor Veiligheid. De petrochemische industrie en aannemers wilden een systeem opzetten om aannemers objectief te controleren op hun veiligheidsbeleid en –prestaties. VCA is inmiddels uitgegroeid tot de algemene industriestandaard.

Stichting Samenwerken Voor Veiligheid

Het Centraal College van Deskundigen VCA verzorgt het beheer en de verdere ontwikkeling van het VCA-schema. Het VCA-schema valt onder accreditatie van de Raad voor Accreditatie (RvA). De certificatie-instellingen die de VCA-audits uitvoeren zijn door de RvA geaccrediteerd.

Europese Standaard en VCA

Het VCA-systeem (het zogenaamde certificatieschema) voldoet aan de eisen die in Europese normen zijn vastgelegd. Daardoor wordt internationale toepassing en eventueel wederzijdse erkenning tussen de Europese landen vereenvoudigd.

Hoe ziet een VCA examen eruit?

Bijvoorbeeld het examen Basisveiligheid VCA ziet er als volgt uit. Men start met 40 multiple choice vragen. Hiervoor is dan ongeveer 60 minuten de tijd. De foutmarge waarmee dan wordt gerekend is dat er niet meer dan 12 fouten worden gemaakt.

Nog een voorbeeld, het examen VOL VCA  wordt aangevangen met 70 vragen. Hiervoor is dan ongeveer 105 minuten de tijd. De foutmarge die bij dit examen gerekend wordt is niet meer dan 21 fouten.

Na het afleggen van het examen wordt de uitslag binnen 24 uur bekend gemaakt. Het diploma is 10 jaar geldig. Alle persoonlijke gegevens worden opgeslagen in het Centraal Diploma Register. Werkgevers kunnen in dit register controleren of je werkelijk in het bezit bent van een geldig diploma.

 

Additional Information

Geldigheid:

10 jaar

Taal:

Nederlands

Cursusduur:

n.v.t.

Naam Opleider:

VCAdirect

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “VCA Basis NL Los Examen thuisstudie of opleiding”