Psychogeriatrie

Placeholder

Waar is deze Psychogeriatrie | Verpleegkunde te volgen?

Psychogeriatrie | Verpleegkunde opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie wordt u aangeboden door Avans+ voor:

1.700,00

Direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

,

Product Description

_opleiding-thuisstudies-vergelijken

Psychogeriatrie

De inzet van praktijkverpleegkundigen bij (kwetsbare) ouderen is overal anders georganiseerd. De ervaring leert dat praktijkverpleegkundigen zowel op psychogeriatrische als somatische afdelingen werken. Gezien de doelgroep, zal bij somatische problematiek vaak ook psychogeriatrische problematiek optreden. Het is daarom van belang dat de praktijkverpleegkundige op de hoogte is van de meest voorkomende ziektebeelden bij ouderen en weet hoe hierbij te handelen. Ook steeds meer ouderen met psychiatrische ziektebeelden zijn aangewezen op speciale zorg en zien we terug in de intramurale setting. Met de opleiding Psychogeriatrie ontwikkel je specialistische kennis en kunde op dit gebied.

Doelgroep

De opleiding Psychogeriatrie is bedoeld voor BIG-geregistreerd verpleegkundigen en gediplomeerd praktijkondersteuners met hbo- werk- en -denkniveau. Je werkt of gaat werken met (kwetsbare) ouderen en je hebt behoefte aan meer gespecialiseerde kennis op het gebied van psychogeriatrie.

Werkvorm

De module Psychogeriatrie is competentiegericht opgezet en de werkervaring van deelnemers wordt zoveel mogelijk in het programma geïntegreerd. Met docenten uit de praktijk, persoonlijke coaching, intervisie, interactieve en innovatieve leermiddelen ondersteunen wij je in het leerproces. Je rondt de module af met een kennistoets.

Resultaat

Je bent op het gebied van de psychogeriatrie toegerust om vraagverheldering en triage te doen voor de arts. Je bent in staat vraagstukken te analyseren en tot een oordeel te komen of doorverwijzing noodzakelijk is. Je onderbouwt die doorverwijzing door middel van instrumenten die jou worden aangereikt in de opleiding. Waar mogelijk handel je zaken zelf af. Als de arts of andere behandelaar (op basis van jouw voorwerk) de diagnose heeft gesteld en het behandelplan heeft opgesteld, kun je de vertaling maken naar mantelzorgers en andere zorgmedewerkers. Waar nodig rapporteer je zelf in het zorgdossier om de afgesproken acties met de arts in het zorgplan vast te leggen.

 

Additional Information

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

1700

Cursusduur:

6maanden

Opleidingsniveau:

Diploma/Certificaat:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Psychogeriatrie”