Praktijkondersteuner Huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ)

Placeholder

Waar is deze POH-GGZ opleiding: Praktijkondersteuner huisartenzorg | Avans+ te volgen?

POH-GGZ opleiding: Praktijkondersteuner huisartenzorg | Avans+ opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie wordt u aangeboden door Avans+ voor:

4.595,00

Direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

,

Product Description

_opleiding-thuisstudies-vergelijken

Praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ)

Met de komst van de basis GGZ is er een duidelijke toename van vragen in de eerste lijn van cliënten met psychische en psychiatrische klachten of ziektebeelden. De huisarts vervult hierin een poortwachtersrol én een regisserende rol. Hij vraagt hierbij ondersteuning van de praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ. Een praktijkondersteuner die coördineert, voorlichting kan geven, cliënten kortdurend kan behandelen en begeleiden en via triage en screening kan doorverwijzen.

Aansluiting op de praktijk van de POH GGZ

Als praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ onderhoud je contact met andere hulpverleners in de eerste lijn. Cliënten krijgen hierdoor sneller de hulp die ze nodig hebben. Lijkt dit je wel wat? Kies dan voor onze post-hbo POH-GGZ. Je leert hoe je zelfmanagement bij cliënten stimuleert en hoe je door voorlichting preventief te werk kunt gaan. De opleiding POH-GGZ sluit aan op de toenemende vraag naar goed opgeleide praktijkondersteuners huisartsenzorg GGZ.

Doelgroep

Je hebt een afgeronde opleiding op bachelorniveau, zoals Maatschappelijk Werk, Psychologie, Orthopedagogiek, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, HBO-Verpleegkunde of B-Verpleegkunde en je hebt al enkele jaren praktijkervaring.

Ben je als gediplomeerd sociaal psychiatrisch verpleegkundige geïnteresseerd in deze opleiding, dan kun je deelnemen aan de POH GGZ opleiding voor SPV.

Stageplaats POH GGZ opleiding

Tijdens de opleiding POH-GGZ heb je een werk- of stageplek voor minimaal 4 tot 8 uur per week nodig. Het gaat om een stageplaats als praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ in een huisartsenpraktijk, zorgnetwerk of een gelijkwaardige zorgomgeving.

Vergoeding voor de opleiding POH GGZ

De voorwaarden om een vergoeding te krijgen voor de huisarts waar je gaat werken voor jou als POH-GGZ, zijn per ziektekostenverzekeraar verschillend. We adviseren je om voorafgaand aan de POH-GGZ-opleiding navraag te doen welke in jouw werkregio van toepassing zijn.

Toelatingsassesment POH-GGZ opleiding

Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

Werkvorm

De POH-GGZ-opleiding is competentiegericht opgezet. Het programma start met een persoonlijk intakeassessment. In een gesprek worden de resultaten van jouw testen op het gebied van persoonlijkheid en communicatiestijlen besproken. In combinatie met het competentieprofiel van de POH-GGZ ontstaat zo een duidelijk persoonlijk ontwikkelplan (POP). Dit vormt de basis voor de module Professionele rolontwikkeling binnen de opleiding POH GGZ.

Praktijkgerichte opleiding POH-GGZ

Jouw werkervaring en die van de andere deelnemers worden zo veel mogelijk in het programma geïntegreerd. We ondersteunen je in het leerproces met docenten uit de praktijk, persoonlijke coaching, intervisie, en interactieve en innovatieve leermiddelen. Je maakt tijdens de POH-GGZ-opleiding diverse portfolio-opdrachten waarin je jouw praktijkervaring integreert. Je rondt de opleiding af met een toets en een eindopdracht, waarbij je de verworven competenties in een gesimuleerde praktijksituatie demonstreert.

Resultaat

Na de POH-GGZ opleiding herken je de meest voorkomende stoornissen in de eerste lijn en kun je cliënten zelf begeleiden. Met jouw actuele kennis over wetgeving, beleid en kwaliteitszorg lever je een bijdrage aan de inhoudelijke ontwikkeling van jouw functie. Kortom, je kunt succesvol en professioneel invulling geven aan jouw functie als praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ. 

 

Additional Information

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

4595

Cursusduur:

9maanden

Opleidingsniveau:

Diploma/Certificaat:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Praktijkondersteuner Huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ)”