Polymeerkarakterisering met HPLC-, SEC- en MS-technieken

Placeholder

Waar is deze Opleiding Polymeerkarakterisering met HPLC-, SEC- en MS-technieken | Laboratoriumtechniek | Avans+ te volgen?

Opleiding Polymeerkarakterisering met HPLC-, SEC- en MS-technieken | Laboratoriumtechniek | Avans+ opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie wordt u aangeboden door Avans+ voor:

1.995,00

Direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

, ,

Product Description

_opleiding-thuisstudies-vergelijken

Polymeerkarakterisering met HPLC-, SEC- en MS-technieken

In deze cursus leer je alles over geavanceerde detectiemethoden in combinatie met Size Exclusion Chromatografie (SEC) voor de bepaling van de grootte, de structuur en de molecuulgewichten van synthetische polymeren en macromoleculen. Als scheidingmethode maak je kennis met interactiechromatografie (gradiëntelutie en kritische chromatografie). Daarbij wordt speciale aandacht gegeven aan de karakterisering van synthetische co-polymeren. Aan de detectiekant komen Matrix Assisted Laser Desorption Ionisation (MALDI)-MS en Electrospray (ESI)-MS aan de orde. De cursus wordt verzorgd in samenwerking met DSM Materials Science Center (DMSC) en gerenommeerde deskundigen uit het vakgebied, m.n. Ab Buijtenhuijs, Huub Bock en Harry Philipsen.

Doelgroep

Je bent analyticus en hebt ervaring met chromatografie. Je bent geïnteresseerd in analyses van synthetische polymeren. Je wilt meer weten over de bepaling van absolute molecuulgewichtsverdelingen en vertakkingen door het gebruik van lichtverstrooiings- en viscositeitsdetectoren (“triple”-detectie). Daarnaast wil je leren hoe karakteristieken als chemische samenstellingsverdeling en eindgroep-functionaliteitsverdeling van complexe, synthetische (co)polymeersystemen bepaald kunnen worden.

Werkvorm

Theorie en praktische oefeningen wisselen elkaar voortdurend af. Je krijgt een indruk van de praktische werking van de behandelde technieken met demonstraties en rondleidingen. Dat gebeurt in ons het laboratorium, dat voorzien is van de modernste instrumenten. Tijdens de cursus krijg je een uitgebreide documentatiemap met de hand-outs van alle presentaties.

Resultaat

Na het volgen van de cursus Polymeerkarakterisering met HPLC-, SEC- en MS-technieken kun je beoordelen welke chromatografische en/of massaspectrometrische technieken het best toepasbaar zijn voor een specifiek vraagstuk. Je bent bekend met de principes, de mogelijkheden en de beperkingen van deze technieken. Ook kun je zelfstandig een eerste experimentele opzet maken in jouw laboratorium.

 

Additional Information

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

1995

Cursusduur:

3dagen

Opleidingsniveau:

Diploma/Certificaat:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Polymeerkarakterisering met HPLC-, SEC- en MS-technieken”