Opslag gevaarlijke stoffen op het lab

Placeholder

Waar is deze Opleiding Opslag gevaarlijke stoffen op het laboratorium | Laboratoriumtechniek | Avans+ te volgen?

Opleiding Opslag gevaarlijke stoffen op het laboratorium | Laboratoriumtechniek | Avans+ opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie wordt u aangeboden door Avans+ voor:

645,00

Direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

, ,

Product Description

_opleiding-thuisstudies-vergelijken

Opslag gevaarlijke stoffen op het lab

Chemicaliën zoals grondstoffen, gassen, (aangebroken) werkvoorraad, oplossingen, reactieproducten en afval staan vaak her en der op het laboratorium opgeslagen. Wat zijn de regels, de vergunningen en hoe moet de PGS 15-norm geïnterpreteerd worden voor opslag in een laboratorium? Nog belangrijker is de vraag hoe een incident of ongeval met deze chemicaliën kan worden voorkomen.

Deze cursus helpt je bij het op een verantwoorde wijze opslaan van chemicaliën. We informeren je over de geldende wetgeving en normeringen en hoe deze in de dagelijkse praktijk in een laboratorium kan worden gebracht. De cursus geeft je inzicht waar de opslag aan moet voldoen en praktische tools om de kennis in de praktijk toe te passen.

Doelgroep

Afhankelijk van de hoeveelheid chemicaliën die aanwezig is op een laboratorium, moet er op basis van normering en vergunning een daartoe opgeleid persoon aanwezig zijn. Als je deze cursus hebt afgerond, voldoe je aan deze kwalificatie. De inhoud van de cursus richt zich dan ook op de medewerker die verantwoordelijk is voor opslag en beheer van chemicaliën. Maar gezien de verantwoordelijkheid die elke laborant draagt, is deze cursus relevant voor iedereen die werkt met chemicaliën op een laboratorium. Je denkt en werkt op minimaal mbo-niveau en hebt enige kennis over en ervaring met opslag en beheer van gevaarlijke stoffen.

Werkvorm

Deze cursus is praktisch van opzet. Je krijgt alle onderwerpen toegelicht met behulp van praktijksituaties en discussies met de overige deelnemers. Je gaat aan de slag met het beoordelen van een aantal praktijksituaties en leert met een stappenplan de opslag binnen jouw organisatie te beoordelen en te verbeteren. Je behaalt het beste resultaat wanneer je je voor het begin van deze cursus goed voorbereid met het vooraf beschikbare lesmateriaal. Je leert hiermee op een praktische manier de theorie direct in de praktijk te brengen.

Resultaat

Na afronding van deze cursus:

  • weet je met welke wetgeving u te maken heeft en wat de consequenties daarvan zijn voor uw organisatie;
  • kun je op gestructureerde wijze de gevaren en risico’s van opslag inventariseren en toetsen;
  • kun je de gevaren en risico’s voor mens en milieu beperken;
  • weet je welke voorwaarden er worden gesteld aan de opslag van stoffen;
  • kun je op een juiste manier informatie verstrekken aan betrokken partijen.

 

Additional Information

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

645

Cursusduur:

1dag

Opleidingsniveau:

Diploma/Certificaat:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Opslag gevaarlijke stoffen op het lab”