Masterclass Risico­management

Placeholder

Waar is deze Masterclass Risicomanagement | Finance en control | Avans+ te volgen?

Masterclass Risicomanagement | Finance en control | Avans+ opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie wordt u aangeboden door Avans+ voor:

3.500,00

Direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

, ,

Product Description

_opleiding-thuisstudies-vergelijken

Integraal risicomanagement

Integraal risicomanagement is een breed vakgebied. Aan de ene kant omdat risico’s binnen een bedrijf op uiteenlopende terreinen voorkomen; van financiën en ICT tot grote projecten en veiligheid. Aan de andere kant omdat risicomanagement een integrale verantwoordelijkheid is van alle medewerkers binnen een organisatie. Het incorporeren van risicodenken in de organisatie gaat dan ook verder dan alleen de afdeling risicomanagement verantwoordelijk stellen.

De noodzaak van integraal risicomanagement

Veel ondernemingen zien de noodzaak van integraal risicodenken wel in, maar hebben moeite om risicomanagement echt onderdeel te laten zijn van het DNA van het bedrijf. Straks kan jij ze daarbij helpen. De opleiding Integraal risicomanagement bied je theoretische inzichten én praktische handvatten om een goede risicomanager te worden.

Doelgroep

Je bent (risico)manager, auditor, controller, accountant (accountant in business, interne accountant, overheidsaccountant), compliance officer, manager projectbeheersing of (lijn)manager. Je hebt vanuit die rol te maken met beheersingsproblematiek rondom risico’s en je wil integraal risicomanagement onder de knie krijgen.

Werkvorm

Naast een goede theoretische basis biedt de opleiding Integraal risicomanagement je vaardigheden en praktische handvatten. Alle competenties en soft skills die je nodig hebt om risicomanagement stevig te verankeren komen aan de orde. Theorieën, concepten, methodieken en praktijksituaties worden op een heldere manier met elkaar verbonden.

Aan de slag met risicomanagement

Bij risicomanagement is de menselijke kant minstens zo belangrijk als de structuren en methodieken. Je krijgt inzicht in de psychologie van het nemen en mijden van risico’s. Ook leer je effectief sturen en beïnvloeden in complex bestuurlijke omgevingen. Aan bod komen specifieke aspecten van risicomanagement binnen grote projecten en programma’s. Door de afwisseling van theorie en praktijk (cases, games en een field trip) maak je je de diverse facetten van risicomanagement eigen.

Eindopdracht van de opleiding Integraal risicomanagement

Je rondt de opleiding Integraal risicomanagement af met een examen in 2 delen. Het eerste deel bestaat uit het opstellen van een paper. Hiervoor werk je individueel een praktijkcase uit waarbij je de aangereikte technieken en methodieken toepast. Het tweede deel bestaat uit een mondelinge verdediging van deze paper.

Praktijkcases en examen

Tijdens de opleiding word je begeleid door ervaren docenten uit het vakgebied. Onder hun enthousiaste leiding ga je in kleine teams aan de slag met uitdagende praktijkcases, die direct toepasbaar zijn in uw dagelijkse werkomgeving.

Resultaat

Na de opleiding Integraal risicomanagement kan je vanuit een integrale benadering professioneel adviseren over risicomanagement. Je weet draagvlak te creëren en kan advies implementeren binnen complexe lijnorganisaties en projectomgevingen.

 

Additional Information

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

3500

Cursusduur:

6maanden

Opleidingsniveau:

Diploma/Certificaat:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Masterclass Risico­management”