Master of Pipeline Technology (MPT)

Placeholder

Waar is deze Opleiding Master of Pipeline Technology (MPT) | Avans+ te volgen?

Opleiding Master of Pipeline Technology (MPT) | Avans+ opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie wordt u aangeboden door Avans+ voor:

21.200,00

Direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

,

Product Description

_opleiding-thuisstudies-vergelijken

Master of Pipeline Technology (MPT)

Een goed opgeleide pipeline engineer is nu en in de toekomst onmisbaar. De pijpleidingingenieur onderhoudt, ontwikkelt en breidt indien mogelijk het huidige leidingenstelsel uit. Daarvoor dien je als pijpleidingingenieur in staat te zijn zowel technische als maatschappelijke disciplines op elkaar af te stemmen. Ook kun je als succesvolle pijpleidingingenieur de sociale en organisatorische aspecten van de pijpleidingbranche goed in kaart brengen.

Voor én door de pipeline branche

De Master of Pipeline Technology leer je de achtergronden en beweegredenen van de diverse specialisten uit het vakgebied te begrijpen. Deze opleiding voor pijpleidingingenieur is een initiatief van de branche en wordt als pipeline engineering master aangeboden onder auspiciën van de Stichting Pipeliner.

Doelgroep

Je bent ingenieur en werkt bij een organisatie die betrokken is bij ondergronds transport. Bijvoorbeeld een overheidsinstantie die zich bezighoudt met regelgeving, een pijpleidingbeheerorganisatie verantwoordelijk voor de continuïteit en de veiligheid van pijpleidingtransportsystemen, een ingenieursbureau dat pijpleidingsystemen ontwerpt, een aannemingsbedrijf, een dienstverlenend bedrijf of een toeleverancier van materialen.

Ontwikkelen tot professionele pipeline engineer

Jij wilt kennis van en inzicht krijgen in de technische aspecten van ondergronds transport en de onderlinge samenhang ervan gaan begrijpen. Vervolgens wil jij je verder ontwikkelen door ook de sociale, organisatorische en maatschappelijke aspecten van de pijpleidingbranche te beschouwen. Tenslotte wil jij je als master op het vakgebied onderscheiden. Dat doe je door vanuit jouw persoonlijke professionaliteit en jouw brede visie op de branche, sturing en leiding te geven aan de verdere ontwikkeling van jouw organisatie en van de branche.

Toelating opleiding piping engineer

Voor jouw toelaatbaarheid tot de opleiding hanteert de toelatingscommissie als criterium: Vastgesteld wordt of de kandidaat toelaatbaar is qua motivatie en achtergrond (technische bachelor of hoger, ervaring, werkveld en functieniveau). Indien je niet beschikt over een bachelorgraad, maar wel minimaal een hbo-functie bekleedt met ruime werkervaring, dan ben je na een capaciteitentest mogelijk toch toelaatbaar tot de opleiding. Informeer je naar de mogelijkheden. Voor jouw plaatsbaarheid in de opleiding hanteert de toelatingscommissie als criterium: De maximale groepsgrootte bedraagt 20 personen. Er wordt een maximale heterogeniteit van de groep nagestreefd qua sector (gas, olie/chemie, water, warmte), type organisatie (leidingbeheerder ingenieursbureau, aannemer, e.a.) en ervaring. Daarmee vindt plaatsing dus niet alleen op volgorde van aanmelding plaats. Daarnaast gaan degenen die voornemens zijn de volledige opleiding af te ronden vóór op degenen die slechts afronding van de 1e fase (Technisch Pijpleidingingenieur) beogen.

Werkvorm

Uniek aan de Master of Pipeline Technology (MPT) is de multidisciplinaire insteek. Je ontwikkelt affiniteit met alle disciplines die samen de pijpleidingketen vormen. Dit gebeurt doordat je in kleine groepjes werkt die bestaan uit deelnemers met allemaal een andere rol in het totale pijpleidingenproces.

Resultaat

Na het afronden van de Master of Pipeline Technology heb je als managing engineer inzicht in de nieuwste mogelijkheden van de totale pijpleidingketen. Je kent de samenhang tussen de diverse disciplines en je past verworven kennis en inzichten toe op strategisch niveau. Als professioneel leider en pipeline engineer geef je richting aan de verdere ontwikkeling van jouw organisatie én van de branche.

 

Additional Information

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

21200

Cursusduur:

2,5jaar

Opleidingsniveau:

Diploma/Certificaat:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Master of Pipeline Technology (MPT)”