Master of Pipeline Technology (MPT) thuisstudie of opleiding

Plaatsvervanger

Waar is deze Master of Pipeline Technology (MPT) te volgen?

Master of Pipeline Technology (MPT) opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie Master of Pipeline Technology (MPT) wordt u aangeboden door Avans+ voor:

€24.460,00

Ga direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

,

Beschrijving thuisstudie, opleiding of cursus

Master of Pipeline Technology (MPT)_opleiding-thuisstudies-vergelijken

Master of Pipeline Technology (MPT)

Een goed opgeleide pipeline engineer is nu en in de toekomst onmisbaar. De pijpleidingingenieur onderhoudt, ontwikkelt en breidt indien mogelijk het huidige leidingenstelsel uit. Daarvoor dient u als pijpleidingingenieur in staat te zijn zowel technische als maatschappelijke disciplines op elkaar af te stemmen. Ook kunt u als succesvolle pijpleidingingenieur de sociale en organisatorische aspecten van de pijpleidingbranche goed in kaart brengen.

Voor én door de pipeline branche

De Master of Pipeline Technology leert u de achtergronden en beweegredenen van de diverse specialisten uit het vakgebied te begrijpen. Deze opleiding voor pijpleidingingenieur  is een initiatief van de branche en wordt als pipeline engineering master aangeboden onder auspiciën van de Stichting Pipeliner.

Doelgroep

U bent ingenieur/technical engineer en werkt bij een organisatie die betrokken is bij ondergronds transport. Dit kunnen veel verschillende soorten organisaties zijn. Bijvoorbeeld een overheidsinstantie die zich bezighoudt met regelgeving, een pijpleidingbeheerorganisatie verantwoordelijk voor de continuïteit en de veiligheid van pijpleidingtransportsystemen, een ingenieursbureau dat pijpleidingsystemen ontwerpt, een aannemingsbedrijf, een dienstverlenend bedrijf of een toeleverancier van materialen.

Ontwikkelen tot professionele pipeline engineer

U wilt kennis van en inzicht krijgen in de technische aspecten van ondergronds transport en de onderlinge samenhang ervan gaan begrijpen. Vervolgens wilt u zich verder ontwikkelen door ook de sociale, organisatorische en maatschappelijke aspecten van de pijpleidingbranche te beschouwen. Tenslotte wilt u zich als master op het vakgebied onderscheiden. Dat doet u door vanuit uw persoonlijke professionaliteit en uw brede visie op de branche, sturing en leiding te geven aan de verdere ontwikkeling van uw organisatie en van de branche.

Toelating opleiding piping engineer

De Master of Pipeline Technology bestaat uit drie achtereenvolgens te doorlopen fasen: Technisch Pijpleidingingenieur, Algemeen Pijpleidingingenieur en de thesisfase.

  1. De toelatingscommissie stelt vast of de kandidaat toelaatbaar is qua motivatie en achtergrond (technische bachelor of hoger, ervaring, werkveld en functieniveau). Heeft u niet het juiste opleidingsniveau en wilt u toch deelnemen? Dan dient u een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies. 
  2. De toelatingscommissie streeft een maximale heterogeniteit van de groep na qua sector (gas, olie/chemie, water, warmte), type organisatie (leidingbeheerder ingenieursbureau, aannemer en andere) en ervaring. Daardoor vindt plaatsing dus niet alleen op volgorde van aanmelding plaats.

Werkvorm

Uniek aan de Master of Pipeline Technology (MPT) is de multidisciplinaire insteek. U ontwikkelt affiniteit met alle disciplines die samen de pijpleidingketen vormen. Dit gebeurt doordat u in kleine groepjes werkt die bestaan uit deelnemers met allemaal een andere rol in het totale pijpleidingenproces.

Resultaat

Na het afronden van de Master of Pipeline Technology heeft u als technical engineer inzicht in de nieuwste mogelijkheden van de totale pijpleidingketen. U kent de samenhang tussen de diverse disciplines en u past verworven kennis en inzichten toe op strategisch niveau. Als professioneel leider en piping engineer geeft u richting aan de verdere ontwikkeling van uw organisatie én van de branche.

Waar kan ik deze opleiding volgen?

Deze opleiding Master of Pipeline Technology (MPT) is op de volgende locaties in Nederland beschikbaar:

De opleiding Master of Pipeline Technology (MPT) heeft de volgende startdata:

Extra informatie van opleider

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

24460.00

Cursusduur:

1

Opleidingsniveau:

Master

Reviews of opleidingservaringen

Er zijn nog geen reviews of opleidingservaringen.

Opleiding gevolgd? Help een andere cursist! Schrijf als eerste een review of ervaring “Master of Pipeline Technology (MPT) thuisstudie of opleiding”