Master of ICT and Business Innovation (MBI) thuisstudie of opleiding

Plaatsvervanger

Waar is deze Master of ICT and Business Innovation (MBI) te volgen?

Master of ICT and Business Innovation (MBI) opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie Master of ICT and Business Innovation (MBI) wordt u aangeboden door Avans+ voor:

€22.725,00

Ga direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

,

Beschrijving thuisstudie, opleiding of cursus

Master of ICT and Business Innovation (MBI)_opleiding-thuisstudies-vergelijken

Master of ICT and Business Innovation (MBI)

U weet het als geen ander: het vakgebied ICT is bezig met een flinke verandering. Van een ondersteunende positie groeit het naar een strategische positie die het succes of falen van een organisatie bepaalt. ICT en business zijn inmiddels sterk met elkaar verweven. Iets wat de komende jaren alleen maar gaat toenemen.

Dat is niet alles. ICT richt zich, vanuit die sterke verwevenheid met business, steeds meer op innovatie, samenwerking en toepassing van de nieuwste technologieën. Dat geeft bedrijven ongekende mogelijkheden om nieuwe businessmodellen tot stand te brengen. Tegelijkertijd betekent dit een grotere mate van complexiteit van het werkveld van een professional die op het snijvlak ICT en business werkzaam is. En dat merkt u. Er worden andere en hogere eisen gesteld aan uw verantwoordelijkheden en competenties.

De laatste ontwikkelingen in de MBI opleiding

Ontwikkelingen als connected intelligence, digitalisering, big data en cognitive analytics, anyting-as-a-service, internet of things en security vergen bijvoorbeeld een nieuwe benadering van ontwerp, oplossingen en innovatie. Hier krijgt u mee te maken en u voelt aan alles: ‘hier moet ik iets mee’. De Master of ICT and Business Innovation (MBI) leert u dat allemaal. Bent u er klaar voor?

MBI opleiding opgebouwd uit 3 masterclasses

De MBI bestaat uit 3 masterclasses, die u ook als zelfstandige opleidingen kunt volgen. De masterclasses worden gevolgd door een afsluitende afstudeerfase.

Doelgroep

Het snijvlak van business en ICT is uw domein. Daarnaast heeft u ambitie. De ambitie om ICT(-op oplossingen) in te zetten en daarmee een bijdrage te leveren aan het realiseren van organisatiedoelstellingen. Zowel op strategisch als op innovatief gebied. U wilt ook graag leren om vanuit ICT-ontwikkelingen transformaties en innovaties vorm te geven en zo nieuwe businessmodellen te genereren en door te voeren.

U bent werkzaam bij een (middel)grote organisatie in het bedrijfsleven, bij de overheid of bij een netwerkorganisatie waarin u werkzaam bent in een complexe omgeving van wisselende stakeholders, verschuivende ambities en snel veranderende omgevingsfactoren.

Voorwaarden voor deelname aan de MBI master

U kunt deelnemen aan de Master of ICT & Business Innovation als u:

  • minimaal een afgeronde bacheloropleiding heeft in een bedrijfskundige en/of ICT-richting.
  • minimaal 5 jaar werkervaring heeft op tactisch niveau binnen uw organisatie, waarvan tenminste 3 jaar op het snijvlak van business en ICT.
  • aantoonbare mogelijkheden heeft de organisatie waar u werkt – op tactisch en strategisch niveau én op het snijvlak van business en ICT – te gebruiken in het kader van werkplekleren.

Werkvorm

De MBI opleiding bestaat uit 3 masterclasses. Zoals in alle opleidingen van Avans⁺ draait ook de MBI vooral om uw eigen praktijk. Uw werkplek is het onderwerp van uw opdrachten, businessprojecten en beroepsproducten. Op deze manier zet u uw opleiding direct in voor uw organisatie.

MBI opleiding met zorgvuldige balans tussen praktijk en theorie

U volgt tweewekelijks bijeenkomsten die worden verzorgd door docenten die deskundig zijn binnen hun vakgebied en werkzaam zijn in strategische (business en ICT) functies. Zij weten vanuit hun ervaring een perfecte vertaalslag te maken van theoretische inzichten naar uw praktijk en professioneel functioneren. Tevens bestudeert u zelfstandig literatuur (Nederlandstalig, deels Engelstalig), naast de bijeenkomsten.

Uw mededeelnemers zijn professionals uit hetzelfde vakgebied die dezelfde instelling en ambitie hebben als u. Door kennisdeling en kenniscreatie met hen geeft u uw ontwikkeling verder vorm. Daarnaast biedt Avans⁺ u natuurlijk ook individuele begeleiding/coaching en reflectie.

Opbouw van masterclasses in MBI opleiding

De inhoud van iedere masterclass wordt steeds complexer. Iedere module binnen de masterclass wordt afgesloten met een individuele opdracht of een businessproject die u met mededeelnemers maakt.

Al uw kennis en vaardigheden komen samen in de laatste masterclass van de MBI opleiding: de afstudeerfase. In deze fase voert u een praktijkgericht onderzoek uit op strategisch niveau. Op basis van dit onderzoek schrijft u tevens een implementatieplan. U sluit de masterclass af met een presentatie en een verdediging. In deze laatste fase bundelt u de verschillende onderdelen uit uw MBI opleiding tot een praktisch bruikbaar advies voor het MBI werkveld waar u ook uw eigen praktijkprobleem mee op kunt lossen.

Resultaat

Na de opleiding streeft u enerzijds naar het voortdurend verbeteren en innoveren van uw organisatie. Daarbij kiest u gericht voor oplossingen die waarde toevoegen aan of bijdragen aan de doelstellingen van uw organisatie. Anderzijds vertaalt u organisatiedoelstellingen naar passende ICT-oplossingen, die u effectief managet, waardoor risico’s zoveel mogelijk worden vermeden.

Ook bent u een adviseur op tactisch en strategisch niveau. Een adviseur die overtuigt en verbindt. Een professional die gedegen analyses uitvoert, voordat er een keuze wordt gemaakt. U bezit een kritisch reflectieve, onderzoekende en ontwikkelingsgerichte houding richting uzelf, uw team of afdeling én de gehele organisatie.

Na afronding van een afzonderlijke masterclass ontvangt u een certificaat.

Waar kan ik deze opleiding volgen?

Deze opleiding Master of ICT and Business Innovation (MBI) is op de volgende locaties in Nederland beschikbaar:

De opleiding Master of ICT and Business Innovation (MBI) heeft de volgende startdata:

Extra informatie van opleider

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

22725.00

Cursusduur:

1

Opleidingsniveau:

Master

Reviews of opleidingservaringen

Er zijn nog geen reviews of opleidingservaringen.

Opleiding gevolgd? Help een andere cursist! Schrijf als eerste een review of ervaring “Master of ICT and Business Innovation (MBI) thuisstudie of opleiding”