Master leiderschap in onderwijs thuisstudie of opleiding

Plaatsvervanger

Waar is deze Master leiderschap in onderwijs te volgen?

Master leiderschap in onderwijs opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie Master leiderschap in onderwijs wordt u aangeboden door Avans+ voor:

€21.275,00

Ga direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

,

Beschrijving thuisstudie, opleiding of cursus

Master leiderschap in onderwijs_opleiding-thuisstudies-vergelijken

Master leiderschap in onderwijs

Directeuren en bestuurders van onderwijsorganisaties moeten zich meer dan ooit bezig houden met politieke invloeden, samenwerking, positionering, krimp en groei, innovatie en exploitatie. Er wordt van hen bedrijfsmatig, ondernemend en naar buiten gericht leiderschap verwacht. Ze moeten in staat zijn om een lerende organisatie te ontwikkelen en innovaties te initiëren. Dit vraagt om de juiste vaardigheden.

De master ‘Leiderschap in Onderwijs’ heeft tot doel om directeuren en bestuurders te professionaliseren op het gebied van bedrijfsvoering, ondernemerschap en innovatiemanagement. Ook het ontwikkelen en opleiden van medewerkers en de implementatie van de lerende organisatie vormt een belangrijk thema in de opleiding.

Doelgroep

U wilt zich verder professionaliseren om als directeur/bestuurder in staat te zijn om met een financieel gezonde basis en met zorg voor kwaliteit een onderwijsorganisatie te leiden. Met een lange termijn visie en met een naar buitengerichte blik wilt u op een ondernemende en innoverende manier uw onderwijsorganisatie verder ontwikkelen.

Werkvorm

Gedurende de opleiding is uw eigen beroepspraktijk een belangrijk uitgangspunt. U gaat met deskundige docenten actuele kennis en theorie van diverse leiderschapsthema’s koppelen aan uw beroepspraktijk. U wordt hierbij uitgedaagd kennis en ervaring op te halen in sectoren buiten het onderwijs. 

Hierbij wordt gebruik gemaakt van interactieve werkvormen zowel binnen als buiten de groepsbijeenkomsten. Door middel van onderzoek en opdrachten wordt u gevraagd de nieuwe kennis toe te passen in uw eigen beroepspraktijk. U werkt individueel en in groepen aan uw leervragen en casuïstiek.

Naast de meer traditionele leervormen vindt een deel van het leren plaats in een digitale leeromgeving voor ‘social learning’. Hiermee wordt aangesloten bij de wensen van de lerende in de 21e eeuw, namelijk dat u zelf  verantwoordelijkheid kun nemen voor uw leren en dat u wilt leren waar, wanneer en met wie u dat wilt.

Resultaat

Met het afronden van deze opleiding bent u in staat leiding te geven aan en binnen een onderwijsorganisatie binnen een complexe bestuurlijke omgeving met oog voor kwaliteit van mensen en duurzaam resultaat. Tevens voldoet u aan de registratie dan wel herregistratie eisen van het Schoolleidersregister. 

Door het behalen van het master eindniveau van de opleiding, wordt u opgeleid tot excellente schoolleider op het niveau van Master of Arts en voldoet u aan de registratie dan wel herregistratie eisen van het Schoolleidersregister.

Als u alleen uw registratie of herregistratie wilt veiligstellen dan kunt u ook volstaan met het volgen van de eerste masterclass. Ook die is apart gecertificeerd door het Schoolleidersregister voor de basisregistratie en de herregistratie. 

Waar kan ik deze opleiding volgen?

Deze opleiding Master leiderschap in onderwijs is op de volgende locaties in Nederland beschikbaar:

De opleiding Master leiderschap in onderwijs heeft de volgende startdata:

Extra informatie van opleider

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

21275.00

Cursusduur:

1

Opleidingsniveau:

Master

Reviews of opleidingservaringen

Er zijn nog geen reviews of opleidingservaringen.

Opleiding gevolgd? Help een andere cursist! Schrijf als eerste een review of ervaring “Master leiderschap in onderwijs thuisstudie of opleiding”