Master Geriatric Physical Therapy (MGPT)

Placeholder

Waar is deze Master Geriatriefysiotherapie | Avans+ te volgen?

Master Geriatriefysiotherapie | Avans+ opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie wordt u aangeboden door Avans+ voor:

17.995,00

Direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

,

Product Description

_opleiding-thuisstudies-vergelijken

Master Geriatric Physical Therapy (MGPT)

Dat we in Nederland te maken hebben met toenemende vergrijzing is inmiddels bekend. Binnen het streven om ouderen zolang mogelijk zelfstandig te kunnen laten functioneren heeft de master geriatriefysiotherapie deze mensen steeds meer te bieden. Uit steeds meer onderzoeken blijken positieve effecten van functioneel oefenen en trainen bij diverse ziektebeelden en bij diverse medische behandelingen. De master geriatriefysiotherapie wordt opgeleid om ouderen met meer complexe problematiek echt iets bieden.

Vanaf het najaar 2017 is het mogelijk om je per jaar in te schrijven voor de geriatriefysiotherapie masteropleiding. Je kiest zelf of en wanneer je verder wilt als je maar rekening houdt met de maximale doorlooptijd van 5 jaar om je te specialiseren als geriatrisch fysiotherapeut.

Doelgroep geriatrie fysiotherapie master

Je bent gediplomeerd fysiotherapeut en wilt je specialiseren in fysiotherapeutische zorg voor ouderen. Je werkt al met deze doelgroep in de 1e of 2e lijn of wilt dit gaan doen met gespecialiseerde geriatrische fysiotherapie. Tijdens het 2e jaar van de geriatriefysiotherapie opleiding is werken met de doelgroep een vereiste. Het taakgericht oefenen en trainen als geriatriefysiotherapeut staat hier centraal. Ben je al master of heb je relevante werkervaring meld je dan bij de opleidingsmanager om samen te kijken naar het meest efficiënte ontwikkeltraject voor jou.

Werkvorm

De master geriatriefysiotherapie wordt in het najaar van 2017 in een vernieuwde vorm aangeboden. Dit houdt voor jou in dat je tijdens deze geriatriefysiotherapeut opleiding minder klassikale bijeenkomsten hebt, dus minder reiskosten hoeft te maken en tijd hoeft te plannen om te reizen. Er is gekozen voor een vernieuwde vorm van blended learning met een mix van didactische vormen waardoor je in staat wordt gesteld effectiever en efficiënter het traject te doorlopen. Tevens zal je gedurende de opleiding nog meer dan voorheen leren in en van de praktijk. Werkplekleren, intervisie, supervisie, online learning, coaching en interactieve colleges wisselen elkaar op een prettige manier af.

Intake gesprek

Voor de start van het traject zal er een individueel gesprek plaatsvinden met de opleidingsmanager om samen te kijken of de geriatrie fysiotherapie master bij je past en of wederzijdse verwachtingen op elkaar aansluiten.

Toetsing

Ook de toetsing sluit aan bij de praktijk. Dit betekent geen kennistoetsen, maar opdrachten uitwerken aan de hand van casuïstiek en tijdens jouw werk patiënten volgen en daar opdrachten over maken. Daarbij leer je ook van het meekijken bij een collega-deelnemer en geef je elkaar feedback. Je bespaart met deze aanpak essentiële tijd die je in de praktijk aan patiënten kan besteden.

Resultaat

Na de masteropleiding geriatriefysiotherapie kun je op basis van klinisch redeneren voor en met jouw patiënt onderbouwde keuzes maken. Je werkt altijd volgens Evidence Based Practice (EBP): binnen de driehoek wetenschappelijk bewijs, patient values en eigen expertise.

 

Additional Information

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

17995

Cursusduur:

3jaar

Opleidingsniveau:

Diploma/Certificaat:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Master Geriatric Physical Therapy (MGPT)”