Master bekkenfysiotherapie thuisstudie of opleiding

Plaatsvervanger

Waar is deze Master bekkenfysiotherapie te volgen?

Master bekkenfysiotherapie opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie Master bekkenfysiotherapie wordt u aangeboden door Avans+ voor:

€17.496,00

Ga direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

,

Beschrijving thuisstudie, opleiding of cursus

Master bekkenfysiotherapie_opleiding-thuisstudies-vergelijken

Master Pelvic Physical Therapy (MPPT)

Er is in Nederland op dit moment een tekort aan bekkenfysiotherapeuten. Gezien de grootte van de doelgroep en door de toename in kennis bij verwijzers, in combinatie met betere evidentie en voorlichting, neemt de vraag naar bekkenfysiotherapeuten alleen maar toe.

Klachten in bekken(bodem)regio zijn eenvoudig bespreekbaar te maken door de onwetendheid en schaamte die bij veel patiënten bestaan weg te nemen. Dankzij deze masteropleiding bekkenfysiotherapie vergroot u dus uw kansen op de arbeidsmarkt!

Doelgroep

U bent gediplomeerd fysiotherapeut en u heeft de wens om zichzelf te specialiseren in fysiotherapeutische zorg voor patiënten met complexe bekken(bodem)gerelateerde problemen, door middel van een masteropleiding Bekkenfysiotherapie. Op dit moment werkt u al met deze doelgroep in de eerste- of tweede lijn, of u heeft de ambitie om dit te gaan doen. Diagnostiek, coaching en doelgericht oefenen en behandelen staan centraal in deze masteropleiding en daarom is daadwerkelijk werken met de doelgroep ook erg belangrijk.

Bent u al master of heeft u relevante werkervaring? Meld u dan bij de opleidingsmanager om samen te kijken of u in aanmerking komt voor eventuele vrijstellingen.

Werkvorm

In deze masteropleiding Bekkenfysiotherapie wordt gebruik gemaakt van Blended learning om u in staat te stellen het opleidingstraject effectief en efficiënt te doorlopen. Dit betekent dat u weinig klassikale bijeenkomsten heeft, wat er voor  zorgt dat uw  reiskosten en reistijd beperkt blijven. Blended learning bestaat uit een mix van didactische vormen. Denk bijvoorbeeld aan onderwijsvormen als werkplekleren, intervisie, supervisie, online learning, coaching en interactieve colleges. Dankzij deze manier van werken leert u nog meer dan voorheen in en van de praktijk.

Individueel gesprek

Voordat u met de opleiding start, plannen we een individueel gesprek tussen u en de opleidingsmanager om samen te kijken of de opleiding bij u past. Daarnaast is het uiteraard erg belangrijk om af te stemmen of wederzijdse verwachtingen op elkaar aansluiten.

Toetsing

Ook de toetsing sluit aan bij de praktijk. Dit betekent geen kennistoetsen, maar opdrachten uitwerken aan de hand van casuïstiek en tijdens uw werk patiënten volgen en daar opdrachten over maken. Daarbij leert u ook van het meekijken bij een collega-deelnemer en geeft u elkaar feedback. U bespaart met deze aanpak essentiële tijd die u in de praktijk aan patiënten kan besteden.

Resultaat

Na de masteropleiding Bekkenfysiotherapie kunt u voor en met uw patiënt onderbouwde keuzes maken op basis van klinisch redeneren. U werkt altijd binnen de driehoek die bestaat uit: Evidence based practise, patient values en eigen expertise.

Op dit moment zijn er in Nederland nog te weinig masters werkzaam in deze specialisatie. Gezien de grootte van de doelgroep is er veel behoefte aan fysiotherapeuten die deze specialistische masteropleiding hebben afgerond. Dankzij deze master kunt u taboes doorbreken en er daardoor voor zorgen dat patiënten met bekken(bodem)gerelateerde klachten de hulp krijgen die ze nodig hebben.

Waar kan ik deze opleiding volgen?

Deze opleiding Master bekkenfysiotherapie is op de volgende locaties in Nederland beschikbaar:

De opleiding Master bekkenfysiotherapie heeft de volgende startdata:

Extra informatie van opleider

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

17496.00

Cursusduur:

1

Opleidingsniveau:

Master

Reviews of opleidingservaringen

Er zijn nog geen reviews of opleidingservaringen.

Opleiding gevolgd? Help een andere cursist! Schrijf als eerste een review of ervaring “Master bekkenfysiotherapie thuisstudie of opleiding”