Leraar­ondersteuner onderwijs

Placeholder

Waar is deze Opleiding Leraarondersteuner | Onderwijs | Avans+ te volgen?

Opleiding Leraarondersteuner | Onderwijs | Avans+ opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie wordt u aangeboden door Avans+ voor:

2.595,00

Direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

, ,

Product Description

_opleiding-thuisstudies-vergelijken

Leraarondersteuner

In de dagelijkse praktijk voert u allerlei activiteiten uit die bijdragen aan het verzorgen van adequaat onderwijs aan individuele leerlingen of groepjes leerlingen. U ondersteunt de leerkracht en draagt hiermee bij aan de ontwikkeling van de leerlingen.

U sluit daarbij aan bij de kaders die door de leerkracht zijn uitgezet. U verricht uw werkzaamheden onder verantwoordelijkheid van een leerkracht. U heeft de behoefte om u verder te professionaliseren zodat u uw kennis en vaardigheden kan versterken.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor onderwijs- en klassenassistenten in het regulier basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs die een relevante opleiding behaald hebben op mbo niveau 3 of 4. Daarnaast is het noodzakelijk dat u werkzaam bent als onderwijs- of klassenassistent op een school voor primair onderwijs of dat u over een stageplaats beschikt.

Werkvorm

Tijdens de opleiding wordt voortdurend een koppeling gemaakt tussen theorie en praktijk. Met name tijdens de bijeenkomsten zullen de nodige theoretische zaken behandeld worden. Ook is er dan aandacht voor de vertaling naar de praktijk. U gaat er vervolgens op uw werkplek praktisch mee aan de slag. Datgene wat geleerd wordt, zal veelal direct toepasbaar zijn. Daarnaast is er veel aandacht voor uw eigen professionele houding en gedrag. Hieraan wordt gewerkt door iedere bijeenkomst te reflecteren op het eigen handelen.

Resultaat

Na afloop van de opleiding Leraarondersteuner bent u beter dan voorheen in staat om leerlingen te begeleiden en de leerkracht te ondersteunen. Uw kennis en vaardigheden wat betreft pedagogiek en didactiek, taal, rekenen en ICT zijn versterkt. Daarnaast heeft u uw communicatieve vaardigheden verbeterd. U bent in staat om met leerlingen (individueel of in groepen) een goed pedagogisch klimaat neer te zetten en uw handelen af te stemmen op de leerdoelen.

Na het volgen van deze opleiding heeft u geen lesgeefbevoegdheid. U werkt altijd onder verantwoordelijkheid van de leerkracht.

 

Additional Information

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

2595

Cursusduur:

1jaar

Opleidingsniveau:

Diploma/Certificaat:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Leraar­ondersteuner onderwijs”