Kwaliteits­functionaris laboratoria

Placeholder

Waar is deze Opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria | Laboratoriumtechniek | Avans+ te volgen?

Opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria | Laboratoriumtechniek | Avans+ opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie wordt u aangeboden door Avans+ voor:

2.975,00

Direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

, ,

Product Description

_opleiding-thuisstudies-vergelijken

Kwaliteitsfunctionaris laboratoria

Een kwaliteitssysteem opzetten is vaak pas het begin. Hoe krijg je jouw collega’s hierin mee? En hoe houd je het in stand? Dit is de eerste opleiding in Nederland die je leert hoe je een dergelijk systeem opzet, implementeert én voortdurend verbetert.

De opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria gaat in op de overeenkomsten en verschillen tussen de normen en regels op het gebied van kwaliteit, milieu en arbo. Je richt je vervolgens op het beheersen van de bedrijfsprocessen en de risico’s binnen het laboratorium. Belangrijker nog dan het vakinhoudelijke, is het motiveren van collega’s om ermee te werken. Daarom besteden we in deze opleiding extra veel aandacht aan cultuuraspecten, communicatie en omgaan met weerstand.

Doelgroep

Je bent een ervaren laboratoriummedewerker op minimaal bachelorniveau. Je behoort tot het (midden)management en bent belast met of werkt mee aan de invoering, het beheer of de verbetering van een kwaliteitssysteem. Je wilt je verder ontwikkelen op dit gebied, maar dan wel zo dat het direct aansluit op je werksituatie. Je vindt het prettig dat je daarbij begeleiding en coaching krijgt.

Werkvorm

De opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria heeft een unieke aanpak. Je krijgt vooral te zien waarop wordt gelet bij inspecties. Je kijkt als het ware mee over de schouder van een auditor. Die aanpak maakt snel duidelijk waar je op moet letten bij het inrichten en evalueren van een kwaliteitssysteem.

Rollenspellen en groepsopdrachten

De culturele en sociale aspecten komen aan de orde tijdens rollenspelen en groepsopdrachten. Je krijgt hierdoor inzicht in jouw manier van communiceren en het omgaan met weerstand. Zo leer je inspelen op lastige situaties en krijg je meer overtuigingskracht. Na iedere opleidingsdag ga je aan de slag met praktijkopdrachten. De resultaten daarvan presenteer je de volgende opleidingsdag. Zo ontstaat er onderlinge uitwisseling. Een aantal opdrachten telt mee bij de eindbeoordeling. Ervaren docenten en trainers begeleiden je in het leerproces.

Resultaat

Na het volgen van de opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria heb je gedegen kennis over kwaliteitssystemen en de onderlinge verbanden. Je kunt keuzes binnen jouw kwaliteitssysteem onderbouwen. Bovendien kun je jouw collega’s motiveren mee te werken en weerstanden te overwinnen. Je beheerst het vak aantoonbaar beter.

 

Additional Information

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

2975

Cursusduur:

6dagen

Opleidingsniveau:

Diploma/Certificaat:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Kwaliteits­functionaris laboratoria”