HR analytics, sturen met human capital

Placeholder

Waar is deze Opleiding HR analytics | HRM | Avans+ te volgen?

Opleiding HR analytics | HRM | Avans+ opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie wordt u aangeboden door Avans+ voor:

2.695,00

Direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

, ,

Product Description

_opleiding-thuisstudies-vergelijken

HR analytics, sturen met human capital

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat goed presterende bedrijven de toegevoegde waarde van hun menselijk kapitaal meetbaar maken. Gebaseerd op de strategie en doelen van de organisatie wordt een HR-benadering gekozen die het mogelijk maakt om het rendement van investeringen in menselijk kapitaal zichtbaar en bespreekbaar te maken. Op die manier is het mogelijk om te sturen op de juiste prestatie-indicatoren.

Opleiding HR analytics, sturen met human capital

Door te sturen op human capital kunnen organisaties toekomstscenario’s en gevolgen van investeringen in menselijk kapitaal op voorhand inzichtelijk te maken. Ook voor jouw organisatie is het mogelijk om bedrijfsinformatie vanuit HR of control te gebruiken om proactief in te spelen op de effecten van human capital op de toekomstige bedrijfsvoering van jouw organisatie.

Meetbaarheid menselijk kapitaal

Meetbaarheid en de bedrijfseconomische betekenis van HR is van groot belang. Hierdoor kan HR antwoorden geven op vragen als: wat zijn de kosten en baten van HR? Wat is de contributiewaarde van ons personeel? En wat draagt het menselijk kapitaal bij aan de organisatiedoelstellingen? Dit gaat verder dan alleen het opstellen van een ken- en stuurgetallendashboard. De toegevoegde waarde ontstaat door het uitwerken van een businesscase waarin de investeringen in human capital worden onderbouwd.

Doelgroep

U bent werkzaam binnen het HR werkveld. Voor het volgen van deze HR analytics opleiding verwachten we dat je minimaal een hbo- opleiding heeft afgerond en minimaal 3 jaar werkt op tactisch of strategisch niveau. Deze opleiding HR analytics is bijvoorbeeld interessant wanneer je werkzaam bent als HR-adviseur, HR-manager of HR analytics adviseur en je geïnteresseerd bent in HR cijfers.

Werkvorm

De 5 bijeenkomsten zijn naast theoretische inzichten voor pragmatisch ingericht. In de bijeenkomsten staat de casuïstiek van de deelnemer centraal. Deze casuïstiek is tevens de basis voor de jouw businesscase waar je gedurende de HR analytics opleiding aan werkt. Deze businesscase is uiteindelijk ook de eindopdracht.

Samenwerken tijdens deze HR analytics opleiding

Wat je tijdens bijeenkomsten van elkaar leert, kun je via opdrachten direct toepassen in jouw eigen organisatie. Door samen te werken aan businesscases over menselijk kapitaal stimuleren wij dat onze deelnemers van elkaar leren. We dagen jou uit mee te denken over de praktijkvragen van de andere deelnemers.

Resultaat

Na het volgen van de masterclass kun je op methodische wijze zelfstandig een businesscase inrichten. Je hebt daarbij voldoende instrumenten in handen om vanuit verschillende invalshoeken risico’s van het menselijk kapitaal inzichtelijk te maken. In de businesscase doe je voorspellingen die impact hebben op het human capital, de strategische besluitvorming en op het organisatieresultaat. Ook bent je in staat een wezenlijke strategische toegevoegde waarde te leveren aan de strategie en continuïteit van jouw organisatie.

 

Additional Information

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

2695

Cursusduur:

9maanden

Opleidingsniveau:

Diploma/Certificaat:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “HR analytics, sturen met human capital”