Fysisch-chemische eigenschappen van organische verbindingen

Placeholder

Waar is deze Opleiding Fysisch-chemische eigenschappen van organische verbindingen | Laboratoriumtechniek | Avans+ te volgen?

Opleiding Fysisch-chemische eigenschappen van organische verbindingen | Laboratoriumtechniek | Avans+ opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie wordt u aangeboden door Avans+ voor:

2.425,00

Direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

, ,

Product Description

_opleiding-thuisstudies-vergelijken

Fysisch-chemische eigenschappen van organische verbindingen

Wanneer je binnen je werk betrokken bent bij het ontwikkelen van nieuwe analysemethodes of de structuuropheldering van verbindingen, heb je inzicht nodig in de fysisch-chemische eigenschappen van moleculen. Soms is die kennis in de loop der jaren verwaterd. Het gaat dan vaak over vragen als: Hoe kan ik de ruimtelijke structuur van een verbinding bepalen, waarom gedraagt de ene verbinding zich als een zuur en de andere als een base, wat maakt de ene verbinding vluchtiger dan de andere, welk oplosmiddel kies ik voor een monster, hoe kan ik logische keuzes maken voor de (chromatografische) scheiding van verbindingen, welke fragmenten van een verbinding kan ik verwachten in een massaspectrum? In deze cursus krijg je antwoord op deze en andere vragen. Je leert weer moleculen lezen, dat wil zeggen dat je vanuit de molecuulstructuur (geometrie, aard en plaats functionele groepen) voorspellingen kunt doen over het gedrag van verbindingen. Dat doen we vanuit het perspectief van de analytisch chemicus.

Doelgroep

Je bent analist in een laboratorium op MBO+ niveau en hebt enige ervaring met chromatografie. Je wil meer inzicht krijgen in de opbouw van organische verbindingen en hoe hun fysisch-chemische, chromatografische en spectrofotometrische eigenschappen worden bepaald door hun molecuulstructuur. Of je wil meer begrijpen van het gedrag en de reactiviteit van verbindingen bij massaspectrometrie. Je wil je kennis op dit gebied graag opfrissen en uitbreiden.

Werkvorm

De opleiding bestaat uit 6 contactdagen verspreid over 3 maanden. Per contactdag worden twee onderwerpen behandeld. De lessen dienen als inleiding en terugkoppeling van opdrachten, die je in zelfstudie tussen de lessen uitvoert, zodat de lessen heel interactief worden en toegespitst zijn op je leerwensen. Daarbij maken we gebruik van de virtuele leeromgeving Blackboard. Tussen de contactmomenten met de docenten kun je altijd een beroep doen op hun ondersteuning. Om de theorie uit de lessen zo goed mogelijk te kunnen integreren in jouw eigen praktijk ga je parallel aan de lessen op je werk een eindopdracht uitvoeren.

Resultaat

Na deze cursus kun je van aan de hand van de structuur van een verbinding stofeigenschappen als polariteit, oplosbaarheid en vluchtigheid verklaren. Je kunt voorspellingen doen over het gedrag van stoffen bij chromatografische analyses, monstervoorbewerking en bij spectrofotometrische of massapectrometrische detectie.

 

Additional Information

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

2425

Cursusduur:

4weken

Opleidingsniveau:

Diploma/Certificaat:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Fysisch-chemische eigenschappen van organische verbindingen”