BIM engineer thuisstudie of opleiding

Plaatsvervanger

Waar is deze BIM engineer te volgen?

BIM engineer opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie BIM engineer wordt u aangeboden door Avans+ voor:

€7.845,00

Ga direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

,

Beschrijving thuisstudie, opleiding of cursus

BIM engineer_opleiding-thuisstudies-vergelijken

BIM engineer

Met de toename van BIM-projecten, neemt de behoefte aan aantoonbaar gekwalificeerde BIM engineers ook toe. Zij zijn de bedenkers of ontwerpers van een BIM en zijn de verbindende factoren tussen disciplines. Het is voor zowel opdrachtgever als opdrachtnemer van groot belang dat zij kunnen beschikken over BIM-professionals om innovatieve en complexe projecten te kunnen realiseren waarbij de kwaliteit van het eindproduct voorop staat en risico’s beheersbaar zijn.

De transitie van traditioneel bouwen naar “bimmen” vraagt veel van de betrokken professionals. Hoe werkt BIM? Wat betekent het voor de engineer en voor zijn werkomgeving? Op welke wijze kunnen we meer voordelen halen met BIM? Hoe kunnen projecten efficiënter verlopen? De BIM engineer opleiding geeft antwoorden op deze vragen en inzicht in werken met én volgens BIM.

De postbacheloropleiding BIM engineer is zowel nationaal als internationaal uniek. U leert in een groep bestaande uit verschillende stakeholders, virtueel te bouwen met het oog op realisatie, exploitatie en de circulaire bouw.

Doelgroep

U heeft een relevante bachelor- of masteropleiding afgerond, gericht op bijvoorbeeld architectuur, bouwkunde, installatietechniek, infratechniek, beheer- en onderhoud of bijv. assetmanagement. Of u heeft een relevante postbacheloropleiding afgerond, zoals HIT-W, HIT-E of Hoger Bouwprojectmanagement.

U beschikt over relevante werkervaring vanuit uw eigen discipline en heeft enige ervaring in een BIM project. Daarbij heeft u enige ervaring met modelbeheer en modelleren. U werkt bij een bedrijf of aan een project waar u het geleerde kunt toepassen in de praktijk.

Met elke deelnemer vindt een intake en/of adviesgesprek plaats. Heeft u niet het juiste opleidingsniveau en wilt u toch deelnemen? Dan dient u een toelatingsassessment te doen. 

Werkvorm

In deze opleiding werken deelnemers in een multidisciplinaire groep met elkaar samen. U gaat aan de slag onder leiding van een docententeam dat bestaat uit experts uit het werkveld. U gaat interactief met de andere deelnemers leren en discussiëren over de theorie en de toepassing van BIM in de praktijk. De opleiding wordt continu vernieuwd zodat deze meebeweegt met de actuele marktontwikkelingen. De opleiding bestaat uit twee modules;

Module 1: BIM awareness and fundamentals

Deze module begint met het onderdeel Awareness waarin u in een kort tijdsbestek een goed overzicht krijgt wat het begrip BIM inhoudt en wat de toepassing ervan betekent voor het totale bouwproces. Niet alleen vanuit het oogpunt van de opdrachtnemer maar ook vanuit de opdrachtgever. U begrijpt de achtergronden en uitgangspunten van BIM en u krijgt inzicht in de essentie van de systematiek en het bijbehorende proces. Hierna volgt het tweede onderdeel Fundamentals waarin u BIM-basisvaardigheden leert.

2: BIM advanced

In deze module leert u in een multidisciplinaire groep virtueel te bouwen, van grof naar fijn met het oog op de gehele levenscyclus.

Avans doet haar uiterste best om de groepssamenstelling zo divers mogelijk te laten zijn, maar kan een optimale groepssamenstelling, waarbij elke type stakeholder is vertegenwoordigd, niet garanderen. Tip: schrijf u in samen met bouwteamleden uit andere disciplines.

Resultaat

Na het volgen van de opleiding BIM engineer bent u aantoonbaar gekwalificeerd en kunt u als professional het verschil maken op zowel bedrijfs- als projectniveau. U bent in staat om;

  • vanuit de eigen discipline door multidisciplinaire ketensamenwerking en met gebruikmaking van actuele BIM-methoden en -technieken, een virtueel integraal, duurzaam en (kosten)technisch optimaal aspectmodel te ontwerpen, dat bijdraagt aan de gehele levenscyclus van een project;
  • constructief leiding te geven, helder te communiceren en continu af te stemmen met stakeholders. Een (bijdrage te leveren aan een) gezamenlijk ontwerp dat aansluit bij de vraag van de opdrachtgever en draagvlak kent bij alle ketenpartners;
  • vanuit een reflectieve en onderzoekende houding, het initiatief voor ontwikkeling te nemen, waardoor de eigen professionaliteit en die van het vakgebied worden bevorderd, en
  • de benodigde volgorde van integraal werken volgens de BIM-methodiek te doorgronden en toe te passen.

Waar kan ik deze opleiding volgen?

Deze opleiding BIM engineer is op de volgende locaties in Nederland beschikbaar:

De opleiding BIM engineer heeft de volgende startdata:

Extra informatie van opleider

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

7845.00

Cursusduur:

1

Opleidingsniveau:

HBO+

Reviews of opleidingservaringen

Er zijn nog geen reviews of opleidingservaringen.

Opleiding gevolgd? Help een andere cursist! Schrijf als eerste een review of ervaring “BIM engineer thuisstudie of opleiding”