Beheer en werken met gevaarlijke stoffen op het laboratorium

Placeholder

Waar is deze Beheer en werken met gevaarlijke stoffen op het laboratorium | Avans+ te volgen?

Beheer en werken met gevaarlijke stoffen op het laboratorium | Avans+ opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie wordt u aangeboden door Avans+ voor:

1.290,00

Direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

,

Product Description

_opleiding-thuisstudies-vergelijken

Waarom de cursus beheer en werken met gevaarlijke stoffen op het lab?

Het kenmerk van veel laboratoria is dat er gewerkt wordt met een grote verscheidenheid aan gevaarlijke stoffen en producten. De bijkomende gevaren, risico’s en (wettelijke) verplichtingen zijn vaak groot en de ervaring leert dat er bij veel laboratoria nog verbeteringen mogelijk c.q. noodzakelijk zijn. Deze cursus gaat in op het beheer van en werken met gevaarlijke stoffen, zodat het werken met chemicaliën verantwoord is.

Tijdens de cursus leer je hoe jij, uitgaande van specifieke kenmerken van jouw organisatie, veilig kunt werken met gevaarlijke stoffen. Naast de theorie is de cursus praktisch en concreet en wordt er gewerkt met praktijkgerichte casussen. De cursus is ontwikkeld en wordt gegeven door onze gastdocenten Wim van Alphen en Corné Bulkmans van Muopo Inventive consultancy.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor functionarissen die verantwoordelijk zijn voor het beheer van gevaarlijke stoffen voor het laboratorium. Zij zijn bijvoorbeeld werkzaam als

  • milieu- of arbocoördinator
  • veiligheidsfunctionaris
  • preventiemedewerker
  • hoofd laboratorium
  • hoofd onderhoud
  • hoofd productie

De cursus gaat uit van minimaal mbo werk- en denkniveau en deelnemers hebben al enige kennis en ervaring op het gebied van gevaarlijke stoffen.

Werkvorm

De cursus is praktisch van opzet. Alle onderwerpen worden toegelicht aan de hand van praktijksituaties en discussies met de deelnemers. Een stappenplan om te komen tot beheer van gevaarlijke stoffen voor laboratoria wordt aangereikt waarbij de cursisten hun specifieke situatie hierin kunnen onderbrengen.

Per onderdeel wordt gewerkt met een aantal praktijksituaties en je ontvangt voorbeelden van specifieke onderdelen van het beleid, die geïmplementeerd kunnen worden binnen jouw eigen organisatie. Je leert op een praktische manier de theorie direct in de praktijk te brengen.

Resultaat

Na afloop van de cursus ben je in staat de gevaarlijke stoffen binnen jouw organisatie en de daaraan verbonden risico’s te inventariseren. Je weet hoe een register opgesteld moet worden en hoe je veilig omgaat met gevaarlijke stoffen binnen jouw organisatie volgens het HEB-model (herkennen, evalueren en beheersen). Tevens wordt het ook duidelijk wat de impact van Reach en GHS voor je laboratorium zal zijn.

Je kent het antwoord op vragen als:

  • welke wettelijke verplichtingen worden er gesteld bij het werken met gevaarlijke stoffen.
  • hoe ziet gevaarlijke stoffenbeleid eruit voor een laboratorium.
  • Waar dient een stoffen registratie aan te voldoen en hoe werk dit in de praktijk voor een laboratorium.
  • Hoe kun je praktische blootstellingsscenario’s opstellen.

 

Additional Information

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

1290

Cursusduur:

2dagen

Opleidingsniveau:

Diploma/Certificaat:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Beheer en werken met gevaarlijke stoffen op het laboratorium”