Bachelor of Cabaret

Placeholder

Waar is deze Opleiding Bachelor of Cabaret | Theater | Avans+ te volgen?

Opleiding Bachelor of Cabaret | Theater | Avans+ opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie wordt u aangeboden door Avans+ voor:

16.160,00

Direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

, ,

Product Description

_opleiding-thuisstudies-vergelijken

Onze cabaretopleiding is gericht op de scholing als kunstenaar, ambachtsman-vrouw en ondernemer binnen het genre cabaret. In de Bachelor of Cabaret hebben we gekozen voor een opleidingsprofiel dat volledig is gericht op cabaretier worden. We vinden namelijk dat de cabaretier zich zodanig onderscheidt van andere podiumartiesten, dat er sprake is van een specifiek beroep. De opleiding cabaret van de Koningstheateracademie is in 2012 officieel geaccrediteerd tot allereerste Bachelor of Cabaret in Nederland.

Opleiding cabaret

Het verschil met andere bacheloropleidingen theater is dat zij kiezen voor een breed opleidingsprofiel met afstudeerspecialisaties waarvan kleinkunst er één kan zijn. Cabaret maakt daar vervolgens deel van uit. Onze cabaret opleiding richt zich vanaf dag 1 volledig op cabaret.

Doelgroep

Wil je cabaretier worden en heb je een havo- of vwo-diploma of een mbo-diploma op niveau 4? Ben je tussen de 18 en 25 jaar oud? Dan is de cabaretopleiding iets voor jou. Wij hanteren deze leeftijdsgrenzen om de samenhang van de groep te bevorderen, maar in uitzonderlijke gevallen kunnen we hiervan afwijken. Om de opleiding cabaret zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de deelnemers, houden we rekening met ieders bestaande competenties en leerpunten.

Werkvorm

Cabaret is een professionele literaire of literair-muzikale theaterkunstvorm waarbij de persoonlijkheid van de uitvoerder voorop staat en inzet is van het persoonlijke of maatschappelijke engagement dat hij verbeeldt. De cabaretier zoekt een intieme verbintenis met zijn publiek en gebruikt daarbij literaire stijlmiddelen als vormen van humor en overdrijving.

Kenmerkende zaken van de cabaret opleiding

  • De cabaretier creëert zijn eigen authentieke theatermateriaal; hij is zijn eigen auteur en is een autonoom, scheppend kunstenaar.
  • De cabaretier is uitvoerend artiest van zijn eigen theatermateriaal.
  • De cabaretier werkt vanuit zijn expertise samen met of in opdracht van derden.
  • De cabaretier zet zichzelf als authentiek ‘product’ op de markt.

Resultaat

De 4-jarige opleiding Bachelor of Cabaret bereidt de deelnemers voor op cabaretier worden. Hierbij komen alle werkvormen die een startbekwame cabaretier nodig heeft aan bod.

Wat leert u tijdens de cabaret opleiding?

  • Het maken van een cabaretvoorstelling: van thema en onderzoeksvraag tot het samenstellen van een artistiek team. De vertaling in theatermateriaal, de vormgeving en de communicatie naar het publiek, het impresariaat, het theater en de media.
  • Het verkennen van de arbeidsmarkt om hun expertise en beroepsvaardigheden als cabaretier in te zetten en te vermarkten.

 

Additional Information

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

16160

Cursusduur:

4jaar

Opleidingsniveau:

Diploma/Certificaat:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Bachelor of Cabaret”