Awareness cyber security

Placeholder

Waar is deze Awareness cyber security | Installatietechniek | Avans+ te volgen?

Awareness cyber security | Installatietechniek | Avans+ opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie wordt u aangeboden door Avans+ voor:

1.195,00

Direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

, ,

Product Description

_opleiding-thuisstudies-vergelijken

Inleiding

Ben jij je bewust van jouw zorgplicht? Hoe voorkom je een hack/datalek? Cyber security is een onderwerp dat binnen veel organisaties hoog op de agenda staat. Vooral sinds de invoering van de Wet Meldplicht Datalekken (2016) is dit een veelbesproken onderwerp. De technologische ontwikkelingen stellen ons in staat efficiënter en effectiever te werken en brengen mooie kansen, maar ook risico’s én maatregelen met zich mee.

De ervaring leert dat cyber security, dan wel informatiebeveiliging, binnen de bouw/installatietechniek nog in de kinderschoenen staat. Het bewustzijn begint langzaam te ontstaan, maar in de uitvoering wordt het aspect informatiebeveiliging veelal nog niet integraal vanaf de eerste ontwerpfase meegenomen. Deze “verborgen schaduwwereld” is vaak nog onbekend en niet tastbaar.

Binnen de branche is echter steeds vaker sprake van integratie van systemen en installaties in de IT-infrastructuur van organisaties. Hiermee ontstaan relaties en afhankelijkheden van andere bedrijfsprocessen en informatiesystemen.

Wanneer bedrijven ‘slachtoffer’ worden van cyberaanvallen, blijkt vaak dat de daders op een of andere manier slim gebruik hebben weten te maken van componenten in bijvoorbeeld de E-installaties. Ontwikkeling van nieuwe ‘slimme’ – via internet ontsloten – technologie gaat in razend tempo. Het is daarmee voor alle betrokken partijen van belang om vooraf goed te kunnen inschatten wat de risico’s zijn en welke maatregelen het vraagt om, niet alleen tot een technisch goed werkende, maar ook tot een veilige weerbare oplossing te komen.

Deze cursus is bedoeld om jou voldoende basis mee te geven om zelf, in het kader van zorgplicht en wetgeving, naar ontwerpen en voorgestelde oplossingen te kunnen kijken. Tevens kun je als volwaardig gesprekspartner met IT-securityspecialisten in gesprek met betrekking tot informatiebeveiliging.

Doelgroep

Je werkt bij een installatiebedrijf of (installatietechnisch) adviesbureau als ontwerper, (lead)engineer, projectleider of adviseur. Óf je bent werkzaam bij een (semi)overheidsinstelling of bij een opdrachtgever en je bent betrokken bij de integratie van installaties in de IT-infrastructuur. Je hebt de ambitie (vanuit een zorgplicht) een volwaardig gesprekspartner op het gebied van informatiebeveiliging voor collega’s, partners (IT-security specialisten) en klanten te (willen) zijn.

Werkvorm

Tijdens de bijeenkomsten behandelen specialisten uit de praktijk de onderwerpen op interactieve wijze. Gedurende de Awareness cyber security cursus werk je zowel zelfstandig als in groepsverband aan (veelal korte) casuïstiek of praktijkopdrachten. Zo kun je direct de theorie in een treffende context plaatsen. De cursus wordt afgesloten met het uitwerken van een casus.

Resultaat

Na actieve deelname aan de cursus Awareness Cyber Security weet u wat het begrip cyber security inhoudt, welke risico’s betrokken partijen lopen en welke dreigingen er bestaan. U begrijpt de achtergrond en bent bekend met wetgeving en normen. Ook bent u op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van Internet of Things (IoT) en Cloud. Dat maakt u een volwaardig gesprekspartner voor collega’s, partners (IT-security specialisten) en opdrachtgevers.

 

Additional Information

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

1195

Cursusduur:

2dagen

Opleidingsniveau:

Diploma/Certificaat:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Awareness cyber security”