Astma/COPD thuisstudie of opleiding

Plaatsvervanger

Waar is deze Astma/COPD te volgen?

Astma/COPD opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie Astma/COPD wordt u aangeboden door Avans+ voor:

€2.295,00

Ga direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

,

Beschrijving thuisstudie, opleiding of cursus

Astma/COPD_opleiding-thuisstudies-vergelijken

ASTMA/COPD

Het competentieprofiel van de praktijkverpleegkundige/praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) noemt zorg voor Astma/COPD een belangrijk aandachtsgebied van de praktijkverpleegkundige/praktijkondersteuner. Deze module belicht specifieke aspecten van het functioneren van de praktijkverpleegkundige/praktijkondersteuner bij het uitvoeren en het opzetten van een Astma/COPD  spreekuur in de huisartsenpraktijk. De directe patiëntenzorg staat centraal. Het accent ligt, naast voorlichting en educatie, op die medische activiteiten die zich lenen voor taakdelegatie en protocollering.

Doelgroep

U beschikt over hbo werk- en denkniveau en u wilt uw functie van praktijkverpleegkundige/praktijkondersteuner verdiepen en verbreden. De module is ook geschikt voor praktijkverpleegkundigen werkzaam in een verpleeghuis, gehandicaptenzorg of vergelijkbare organisatie, die een specialistische rol ten aanzien van Astma/COPD (gaan) vervullen. Voor deelnemers binnen deze doelgroepen wordt in een aparte bijeenkomst de vertaling gemaakt naar het eigen werkveld. Voor de duur van de module dient u een werk- of stageplek te hebben voor minimaal 8 uur per week in een huisartsenpraktijk of organisatie voor langdurige zorg.

Werkvorm

De module Astma/COPD is competentiegericht opgezet. Uw eigen werkervaring en die van uw mededeelnemers wordt zoveel mogelijk in het programma geïntegreerd.  Met docenten uit de praktijk, persoonlijke coaching, intervisie, interactieve en innovatieve leermiddelen ondersteunen wij u in het leerproces. U sluit de module af met een kennis- en vaardighedentoets.

Resultaat

U heeft kennis over anatomie, fysologie en pathologie van Astma/COPD en van relevante NHG-standaarden. U kunt zelfstandig een spreekuur Astma/COPD opzetten en uitvoeren. U weet voor uw patiënt de juiste inhalatietechniek te kiezen en u kunt controleren of de beoogde effecten optreden. U interpreteert en instrueert diagnostische onderzoeken zoals spirometrie. U kunt de ernst van lichamelijke klachten in beeld brengen aan de hand van verschillende scorelijsten. Verder beschikt u over consultvaardigheden (op het gebied van onder andere anamnese, evaluatie klachten, voorlichting ziektebeelden, beoordelen en effect behandeling), waarmee u het individuele zorgplan kunt toepassen en in staat bent de streefdoelen te beoordelen en te evalueren. Na afronding van de module bent u in staat om cliënten te begeleiden in het stoppen met roken.

Waar kan ik deze opleiding volgen?

Deze opleiding Astma/COPD is op de volgende locaties in Nederland beschikbaar:

De opleiding Astma/COPD heeft de volgende startdata:

Extra informatie van opleider

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

2295.00

Cursusduur:

1

Opleidingsniveau:

HBO+

Reviews of opleidingservaringen

Er zijn nog geen reviews of opleidingservaringen.

Opleiding gevolgd? Help een andere cursist! Schrijf als eerste een review of ervaring “Astma/COPD thuisstudie of opleiding”