Astma en COPD

Placeholder

Waar is deze Opleiding Astma en COPD | Avans+ te volgen?

Opleiding Astma en COPD | Avans+ opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie wordt u aangeboden door Avans+ voor:

2.295,00

Direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

,

Product Description

_opleiding-thuisstudies-vergelijken

ASTMA/COPD

Het competentieprofiel van de praktijkverpleegkundige/praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) noemt zorg voor Astma/COPD een belangrijk aandachtsgebied van de praktijkverpleegkundige/praktijkondersteuner. Deze module belicht specifieke aspecten van het functioneren van de praktijkverpleegkundige/praktijkondersteuner bij het uitvoeren en het opzetten van een Astma/COPD-spreekuur in de huisartsenpraktijk. De directe patiëntenzorg staat centraal. Het accent ligt, naast voorlichting en educatie, op die medische activiteiten die zich lenen voor taakdelegatie en protocollering.

Doelgroep

Je beschikt over hbo werk- en denkniveau en je wilt jouw functie van praktijkverpleegkundige/praktijkondersteuner verdiepen en verbreden. De module is ook geschikt voor praktijkverpleegkundigen werkzaam in een verpleeghuis, gehandicaptenzorg of vergelijkbare organisatie, die een specialistische rol ten aanzien van Astma/COPD (gaan) vervullen. Voor deelnemers binnen deze doelgroepen wordt in een aparte bijeenkomst de vertaling gemaakt naar het eigen werkveld. Voor de duur van de module dien je een werk- of stageplek te hebben voor minimaal 8 uur per week in een huisartsenpraktijk of organisatie voor langdurige zorg.

Werkvorm

De opleiding Astma/COPD is competentiegericht opgezet. Jouw eigen werkervaring en die van je mededeelnemers worden zoveel mogelijk in het programma geïntegreerd. Met docenten uit de praktijk, persoonlijke coaching, intervisie, interactieve en innovatieve leermiddelen ondersteunen wij je in het leerproces. Je sluit de module af met een kennis- en vaardighedentoets.

Resultaat

Je hebt kennis over anatomie, fysiologie en pathologie van Astma/COPD en van relevante NHG-standaarden. Je kunt zelfstandig een spreekuur Astma/COPD opzetten en uitvoeren. Je weet voor jouw patiënt de juiste inhalatietechniek te kiezen en je kunt controleren of de beoogde effecten optreden. Je interpreteert en instrueert diagnostische onderzoeken zoals spirometrie. Je kunt de ernst van lichamelijke klachten in beeld brengen aan de hand van verschillende scorelijsten. Verder beschik je over consultvaardigheden (op het gebied van onder andere anamnese, evaluatie klachten, voorlichting ziektebeelden, beoordelen en effect behandeling), waarmee je het individuele zorgplan kunt toepassen en in staat bent de streefdoelen te beoordelen en te evalueren. Na afronding van de module ben je in staat om cliënten te begeleiden in het stoppen met roken.

 

Additional Information

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

2295

Cursusduur:

8maanden

Opleidingsniveau:

Diploma/Certificaat:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Astma en COPD”