Asset­management

Placeholder

Waar is deze Assetmanagement | Techniek en Bouw | Avans+ te volgen?

Assetmanagement | Techniek en Bouw | Avans+ opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie wordt u aangeboden door Avans+ voor:

6.990,00

Direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

, ,

Product Description

_opleiding-thuisstudies-vergelijken

Assetmanagement

Organisaties staan voor een nieuwe uitdaging als het gaat om het beheer van bedrijfsmiddelen voor kapitaalintensieve goederen. Prestaties, risico’s en kosten vormen een belangrijk vraagstuk binnen bedrijfsprocessen. Daarnaast krijgen organisaties te maken met nieuwe eisen als gevolg van maatschappelijke veranderingen (toezicht, duurzaamheid, milieu, kosten en prestatie), nieuwe marktmodellen (splitsingswet en uitbesteding) en als gevolg hiervan andere bedrijfsmodellen. Assetmanagement vormt in dit complexe speelveld de ‘brug’ tussen asset owner en serviceprovider.

Onder belangstelling van de politiek en een kritische consument, leggen toenemende complexiteit en informatisering een steeds grotere druk op de verwachte prestaties. Dit vraagt om goed opgeleide specialisten in assetmanagement, die in een brede context kunnen denken en handelen. Naast het ontwikkelen van de vertrouwde technische competenties, is daarom ook persoonlijke ontwikkeling van essentieel belang om te kunnen acteren op tactisch en strategisch niveau..

Doelgroep

De opleiding Assetmanagement richt zich op professionals met een bachelorniveau en een aantal jaren werkervaring die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van assetmanagement. De opleiding richt zich bewust op een diversiteit aan partijen verantwoordelijk voor kapitaalintensieve goederen, zoals bijvoorbeeld boven- en ondergrondse infrastructuren, woningen, gebouwen en machineparken. Het onderling uitwisselen van kennis en ervaring tussen de verschillende disciplines leidt tot inzichten die van toegevoegde waarde kunnen zijn bij jouw eigen werkzaamheden. Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? In samenspraak met de opleidingsmanager wordt bekeken of een je een toelatingsassessment dient te doen.

Werkvorm

Binnen de bijeenkomsten ontmoet je andere professionals in een gelijksoortige rol en verantwoordelijkheid als jezelf. Dit genereert een unieke meerwaarde. Je bereidt je voor op de bijeenkomsten door basiskennis zelfstandig tot je te nemen en het thema alvast te verkennen. Tijdens de bijeenkomst worden thema’s verder uitgediept en ga je er onderling en met de docent over in discussie.

In de diverse modulen komen de hoofdpunten van een assetmanagementsysteem successievelijk aan bod.

Toetsing vindt plaats door het opstellen van verbeterplannen voor jouw eigen organisatie. Onder methodologische begeleiding onderzoek je de situatie binnen de eigen organisatie en vergelijkt die met het geleerde in de lessen. Alle aspecten van een assetmanagementsysteem komen daarbij aan bod. Na afloop van de Assetmanagement opleiding kun je zo gericht aan de gang met de verdere uitbouw en professionalisering van jouw eigen assetmanagementsysteem.

Ook jouw persoonlijke vaardigheden als professional zijn van doorslaggevend belang om succesvol te functioneren. Denk aan vaardigheden als samenwerken met in- en externe partijen, draagvlak creëren, effectief onderhandelen en overtuigen en het onderhouden van een netwerk en het initiëren en onderhouden van nieuwe contacten.

Resultaat

Na het volgen van de opleiding Assetmanagement, bezit je een breed scala aan handvatten en theoretische kaders, waardoor je jouw werkzaamheden beter vorm kunt geven. Via de eindproducten van de diverse modulen heb je reeds concrete en onderbouwde plannen voor de verbetering van het assetmanagementproces en –systeem van jouw eigen organisatie.

Tevens kun je zelfstandig (strategische) assetmanagementplannen en verder beleid rond assetmanagement uitwerken, onderbouwen en verdedigen. Daarbij heb je ook oog voor bestuurlijke aspecten, de organisatorische inbedding, noodzakelijke veranderprocessen en maak je jouw eigen verantwoordelijkheid daarin waar.

 

Additional Information

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

6990

Cursusduur:

1jaar

Opleidingsniveau:

Diploma/Certificaat:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Asset­management”