Assetmanagement voor de openbare ruimte

Placeholder

Waar is deze Assetmanagement voor de openbare ruimte | Techniek en Bouw | Avans+ te volgen?

Assetmanagement voor de openbare ruimte | Techniek en Bouw | Avans+ opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie wordt u aangeboden door Avans+ voor:

6.990,00

Direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

, ,

Product Description

_opleiding-thuisstudies-vergelijken

Assetmanagement voor openbare ruimte

Asset management is het optimaal en systematisch beheren van fysieke bedrijfsmiddelen ofwel assets. Ook voor het beheren van assets in de openbare ruimte komt professioneel assetmanagement steeds meer in beeld. Maatschappelijke ontwikkelingen en de komst van nieuwe normen stellen eisen aan de organisatie, haar processen en de mensen, die verantwoordelijk zijn voor het beheer van assets.

Samenwerking opleiding asset management
Een aantal sectoren met ondergrondse en bovengrondse infrastructuren zijn al druk bezig met het herinrichten en verder professionaliseren van hun assetmanagement proces. Anderen partijen zoals gemeenten en provincies zijn hier ook serieus mee bezig.
Daarom heeft Avans+ in samenwerking met het CROW een postbacheloropleiding Assetmanagement voor de Openbare Ruimte ontwikkeld.

Doelgroep

De opleiding Assetmanagement richt zich op professionals met een bachelorniveau en een aantal jaren werkervaring. Het ontbreek jou niet aan capaciteit en ambitie om je nieuwe aspecten en ontwikkelingen in assetmanagement eigen te maken.

De opleiding Assetmanagement voor de openbare ruimte richt zich bewust op de objecten van overheden en overheidsinstanties welke zich hoofdzakelijk in de openbare ruimte bevinden. Doordat de deelnemers in eenzelfde context werkzaam zijn is er voldoende ruimte om van elkaar te leren over aanpak in de praktijk om zo onderlinge kennis- en ervaringsdeling te stimuleren.

Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? In samenspraak met de opleidingsmanager wordt bekeken of een je een toelatingsassessment dient te doen.

Werkvorm

Binnen de lessessies ontmoet andere professionals in een gelijksoortige rol en verantwoordelijkheid als uzelf, wat een unieke meerwaarde genereert. U bereidt zich voor op de lessen door basiskennis zelfstandig tot u te nemen en het lesthema alvast te verkennen. Tijdens de les worden thema’s verder uitgediept en gaat u er onderling en met de docent over in discussie.
In de diverse modulen komen de hoofdpunten van een assetmanagementsysteem successievelijk aan bod.
Toetsing vindt plaats door het opstellen van verbeterplannen voor uw eigen organisatie. Onder methodologische begeleiding onderzoekt u de situatie binnen de eigen organisatie en vergelijkt die met het geleerde in de lessen. Alle aspecten van een assetmanagementsysteem komen daarbij aan bod. Na afloop van de opleiding kunt u zo gericht aan de gang met de verdere uitbouw en professionalisering van uw eigen assetmanagementsysteem

Ook uw persoonlijke vaardigheden als professional zijn van doorslaggevend belang om succesvol te functioneren, zoals
•    Samenwerken met in- en externe partijen;
•    Draagvlak realiseren;
•    Effectief onderhandelen en overtuigen;
•    Een breed netwerk onderhouden en nieuwe contacten initëren en onderhouden.
 Via een speciale leerlijn wordt hier tijdens de opleiding en onder begeleiding van een deskundige trainer gewerkt.

Resultaat

Na het volgen van de opleiding, bezit u een breed scala aan handvatten en theoretische kaders, waardoor u uw werkzaamheden beter vorm kunt geven. Via de eindproducten van de diverse modulen heeft u reeds concrete en onderbouwde plannen voor de verbetering van het assetmanagementproces en –systeem van uw eigen organisatie. Ook kunt u zelfstandig (strategische) assetmanagementplannen en verder beleid rond assetmanagement uitwerken, onderbouwen en verdedigen. Daarbij heeft u ook oog voor bestuurlijke aspecten, de organisatorische inbedding, noodzakelijke veranderprocessen en maakt u uw eigen verantwoordelijkheid daarin waar.

 

 

Additional Information

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

6990

Cursusduur:

9maanden

Opleidingsniveau:

Diploma/Certificaat:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Assetmanagement voor de openbare ruimte”