Algemene chemie thuisstudie of opleiding

Plaatsvervanger

Waar is deze Algemene chemie te volgen?

Algemene chemie opleiding of thuisstudie kan men volgen bij Avans+.
Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Avans+ coacht u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De (klassikale) opleiding, cursus of thuisstudie Algemene chemie wordt u aangeboden door Avans+ voor:

€3.580,00

Ga direct naar Avans+

Soortgelijke opleidingen bekijken van andere aanbieders:


Bekijk opleidingen, cursussen en thuisstudies op sleutelwoord:

,

Beschrijving thuisstudie, opleiding of cursus

Algemene chemie_opleiding-thuisstudies-vergelijken

Algemene chemie

Voor uw werk is kennis van chemie essentieel. Een klant benadert u met een vraag over de chemische eigenschappen van een product of een collega vraagt uw advies over een probleem bij een chemische analyse. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over zuur-/base- eigenschappen, het redoxkarakter of over uv-gevoeligheid. Maar het kan net zo goed gaan over de (water)oplosbaarheid, de vluchtigheid van een product of de stabiliteit ervan. Deze opleiding biedt u de kennis om goed mee te kunnen denken over oplossingen voor dit soort vraagstukken.

Efficiënt en praktijkgericht

Met de opleiding Algemene chemie verdiept u zich op een efficiënte en praktische manier in alle relevante onderwerpen op het gebied van algemene chemie. Met een praktijkopdracht toetst u direct of u de nieuwe kennis kunt toepassen in uw werkomgeving.

Een goede basis

Door het volgen van deze opleiding brengt u uw algemeen chemische kennis naar bachelorniveau (niveau 5). De opleiding is een goed vervolg op de opleiding Basischemie en vormt een goede basis voor alle cursussen chromatografie, spectrometrie en titrimetrie van Avans⁺.

Doelgroep

U bent werkzaam op een laboratorium of u krijgt tijdens uw werkzaamheden te maken met chemische productaspecten. U heeft minimaal een mbo-achtergrond op het gebied van scheikunde (mbo/havo, niveau 4). Om de effectiviteit van uw werkzaamheden te vergroten en de communicatie met klanten en collega’s te verbeteren, wilt u uw kennis over de chemische eigenschappen van verbindingen opfrissen of uitbreiden. U heeft behoefte aan een praktische en goed begeleide instructie.

Werkvorm

Per dag worden 2 onderwerpen behandeld. Thuis maakt u zich de kennis eigen met zelfstudieopdrachten. U levert de gemaakte opdrachten digitaal aan via onze virtuele leeromgeving Blackboard. U ontvangt feedback op uw opdracht van de docent. Via Blackboard krijgt u ook toegang tot digitaal studiemateriaal. Tussen de contactmomenten met de docenten door, kunt u altijd een beroep doen op hun ondersteuning. De theorie wordt getoetst met 3 toetsen. Parallel aan de lessen gaat u op uw werk een praktijkopdracht uitvoeren. Deze kan bestaan uit eigen experimenteel onderzoek of uit een literatuurstudie, zolang het maar relevant is voor uw werk en de theorie er voldoende in aan bod komt. U kiest het onderwerp van deze praktijkopdracht in overleg met uw leidinggevende.

Resultaat

Na afronding van deze opleiding kunt u op hbo-niveau (niveau 5):

  • chemische aspecten van uw dagelijkse werk benoemen, bijvoorbeeld bij chromatografie, spectrometrie of titrimetrie;
  • inhoudelijk meedenken en zelfstandig beslissingen nemen over chemische aspecten van uw dagelijkse werk;
  • structuur en naamgeving van chemische verbindingen bepalen;
  • eigenschappen van verbindingen als polariteit, vluchtigheid, oplosbaarheid, zuur-, base-, reductor- en oxidatorkarakter inschatten;
  • berekeningen maken voor pH, redoxreacties en oplosbaarheid van zouten.

 

 

Waar kan ik deze opleiding volgen?

Deze opleiding Algemene chemie is op de volgende locaties in Nederland beschikbaar:

De opleiding Algemene chemie heeft de volgende startdata:

Extra informatie van opleider

Naam Opleider:

Avans+

Volledige Prijs:

3580.00

Cursusduur:

1

Opleidingsniveau:

HBO+

Reviews of opleidingservaringen

Er zijn nog geen reviews of opleidingservaringen.

Opleiding gevolgd? Help een andere cursist! Schrijf als eerste een review of ervaring “Algemene chemie thuisstudie of opleiding”